Авіакатастрофа в Індонезії: стали відомі нові подробиці

630_360_1540812151-705
Фото: Xinhua

У літака Boeing 737 авіакомпанії Lion Air, який розбився в Індонезії, не спрацював датчик швидкості під час попередніх чотирьох польотів.

Про це розповів глава Комітету із забезпечення безпеки у транспорті Індонезії Соерджанто Таджахоно, повідомляє агентство Укрінформ.

"Дані з "чорної скриньки" з розбитого літака Lion Air свідчать про те, що індикатор швидкості не спрацював під час чотирьох попередніх польотів", - йдеться у повідомленні.

За словами Таджахоно, те ж саме сталося і під час останнього рейсу Boeing 737.

Раніше повідомлялося, що літак Boeing 737 індонезійської авіакомпанії Lion Air, що розбився 29 жовтня, зруйнувався від удару об поверхню води на великій швидкості. Імовірність вибуху на борту виключена.

За даними, отриманими експертами з бортового самописця лайнера, під час дотику до води двигун літака працював на високих обертах. Висновок про обставини катастрофи був зроблений також на підставі розташування уламків у воді.

Boeing 737 індонезійської бюджетної авіакомпанії Lion Air виконував рейс з Джакарти до міста Панкалпінанг на острові Банку. Він зник з радарів через 13 хвилин після зльоту. Загинули всі 189 людей, які перебували на борту. Чорна скринька із параметричними даними була знайдена 1 листопада. Пошуки другого самописця, на якому фіксувалися розмови пілотів, тривають.

Причини катастрофи поки не названі. Літак, що розбився, був випущений у 2018 році та експлуатувався авіакомпанією із серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: