У визволених з «митного полону» овець небезпечних інфекцій не виявили

630_360_1540655471-401

Держпродспоживслужба отримала попередні результати досліджень повернутих турецькою стороною овець, і таких небезпечних інфекційних хвороб, як ящур, віспа, блутанг у них не виявлено.

Про це повідомляється на сайті Держпродспоживслужби 5 листопада.

"Держпродспоживслужба отримала попередні результати досліджень овець, повернутих турецькою стороною, і які зараз утримуються на території Тульчинської філії ДП «Укрветсанзавод» (Вінницька область). Результати лабораторних досліджень крові свідчать про те, що таких небезпечних інфекційних хвороб, як ящур, віспа, блутанг у овець не виявлено", — йдеться у повідомленні.

Водночас лабораторні дослідження показали наявність у чотирьох тварин захворювання на інфекційний епідидиміт баранів. Відповідно до вимог чинної Інструкції про заходи профілактики й ліквідації бруцельозу тварин, підлягають здачі на забій всі тварини, які дали позитивну реакцію на це захворювання. У господарстві, де утримуються тварини, згідно із зазначеною Інструкцією, мають проводити комплекс необхідних заходів щодо їх оздоровлення від зазначеного захворювання.

Дослідження на інші захворювання тривають.

Як повідомлялося, вантаж — вівці в кількості 300 голів ТОВ «Украніксар» — 6 жовтня перетнув державний кордон України в режимі "експорт" до Туреччини, а 12 жовтня тварини були повернуті в Україну на термінал відправлення, бо турецькою стороною вантаж не був прийнятий. Офіційні органи Туреччини не надали інформацію про причини повернення цих тварин.

Із 300 овець, які пробули два тижні в закритій фурі у Чорноморському порту без їжі і води, загинули 54. 25 жовтня під тиском місцевих активістів-зоозахисників, які пікетували порт, тварин, що вижили протягом двотижневої бюрократичної тяганини, було дозволено нагодувати сіном та яблуками і напоїти водою. Триярусну фуру з вівцями вивантажили в Тульчині 28 жовтня близько першої години ночі. 29 жовтня повідомлялося, що на території Тульчинської філії ДП «Укрветсанзавод» загинуло троє овець, дев’ять тварин знаходяться у критичному стані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: