Меморіал Небесної сотні у Львові готовий на 15% (фото)

IMG_9664

У Львові тривають роботи з облаштування громадського простору та будівництва меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні.

У сквері на вул. Кривоноса, де має постати меморіал, вже залили частину стели та готують фундамент під оглядові майданчики. На роботи витратили уже 1 млн 100 тис. грн. Кошти пішли зокрема на зрізання частини дерев та завезення грунту.

«До кінця року ми плануємо змонтувати повністю стелу і облицювати кортеном – спеціальним металом. Вже почалися монтажні роботи металевих конструкцій, працівники в’яжуть арматуру», – розповів заступник директора ЛКП «Зелений Львів» Андрій Шульський.

За словами представника компанії–підрядника Олега Бордуна, графік робіт дещо змістився через те, що вони ведуться на схилах.

«Станом на сьогодні бетонні роботи у верхній частині практично всі виконані. До 10 листопада стела буде виконана в комплексі. Роботи в нижній частині фундаменту виконані на 12%. Складність полягає в тому, що будівельні роботи ведуть на схилах, є перепад висот відтак відбувається зсув ґрунтів. Верхню частину потрібно було укріпити палями, тому терміни робіт трохи змістилися. До 20 січня можна буде побачити частково горизонтальне замощення, стелу»,– розповів Олег Бордун.

Він додав, що загалом компанія виконала уже 15% запланованих робіт.

Попри певне зміщення графіку робіт, перша черга будівництва, які і планувалося, буде завершена у лютому.

Нагадаємо, проектом передбачено площу зі стелою у сквері. Між пагорбами вздовж вул. Кривоноса буде пішохідний міст із пандусом. Він буде виводити на терасу з боку вул. Замкової.

Загальна вартість будівництва становить 10 млн 836 тисяч грн. Замовником проектно-кошторисної документації є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування.  Функції замовника будівництва покладено на ЛКП «Зелений Львів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: