На Вінниччині заснували літературну премію для фантастів

Stack Of Books

На Вінниччині заснували нову літературну премію  для письменників-початківців імені відомого фантаста Ігоря Федорова.

Про це повідомив голова Вінницької обласної організації НСПУ Вадим Вітковський, пише Укрінформ.

«З пропозицією заснувати премію імені нашого земляка Ігоря Федорова для фантастів-початківців виступило вінницьке письменництво та мама Ігоря.  У цьому жанрі нині працює дуже мало молодих літераторів, а як показує час, креативність наших авторів цінується у світі. Той же Ігор Федоров, скажімо,  був сценаристом культового серіалу «X-Files». Отож, хочемо підтримати яскравих і талановитих письменників, які працюють в цьому жанрі», - повідомив Вітковський.

За його словами, перших переможців премії імені Ігоря Федорова назвуть у травні, напередодні роковин смерті письменника. Участь у конкурсі на її здобуття можуть брати молоді фантасти з усієї України. Надсилати свої роботи вони можуть до 1 травня на електронну адресу голови Вінницької обласної організації НСПУ.

Журі премії визначатиме двох переможців. Перша премія становитиме 5 тис. грн, друга – 3 тисячі.

Вінничани Ігор Федоров – відомий український письменник-фантаст, автор сценарію двох серій відомого американського серіалу «X-Files»(«Секретні матеріали»). За радянських часів організовував всесоюзні зльоти любителів фантастики «Віннікон». Автор збірки дитячих казок «Казки дивного лісу» і книги віршів «Кощуна». Переклав з англійської роман американської письменниці Джейн Йолен (Jane Yolen) «Карти смутку» (Cards of Grief).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: