Нардепа Лозового вісім годин протримали у поліцейському відділку Праги

_104186388_869627

Народного депутата, члена фракції «Радикальної партії» Андрія Лозового затримали у Празі під час того, як він намагався обміняти фальшиві євро.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко.

«У Празі під час вильоту на Київ поліція затримала Андрія Лозового. Зі слів самого Андрія, з яким я щойно говорив, в аеропорту він купляв подарунок мамі, але євро, якими він хотів розрахуватися, виявилися фальшивими», – написав Олег Ляшко.

За його словами, нардеп став жертвою валютних кидал.

«Їх (євро – ред.) помічнику Лозового «обміняли» в одному з київських обмінників. Валютних кидал зараз вже шукає наша поліція, бо «обмінник» зник. Ну а чеська поліція, я сподіваюся, негайно звільнить Лозового, який став жертвою обману валютних шахраїв», – додав Ляшко.

У «кришуванні» валютних шахраїв нардеп звинуватив владу.

Невдовзі і сам Лозовий написав на своїй сторінці у Фейсбук деталі свого затримання.

«Звільнили. Дякую Олегові Ляшку, Сергію Князєву, В’ясечлаву Аброськіну, Павлові Клімкіну, Ігорю Мосійчуку, послу Євгену Перебийносу, консулу Валерію Борисову і офіцеру безпеки посольства Віталію Бабіцькому та усім небайдужим.

Став жертвою валютних аферистів. Помічник міняв кошти – і йому дали фальшиві (він зараз і поліції в Україні пише про це заяву).

Був в Празі. Вертаючись, хотів купити в duty free подарунок мамі Оксана Лозовій. І виявилося, що гроші - фальшиві.

Оскільки в чеському законодавстві спроба розрахуватися фальшивими коштами прирівнюється до їх виробництва – мене затримали», – пояснив ситуацію Андрій Лозовий.

У поліцейському відділку Андрій Лозовий провів вісім годин.

Засумнівався у викладеній депутатами-радикалами версії журналіст Юрій Бутусов.

«Депутат Лозовій затриманий поліцією Чехії при розрахунку фальшивими євро. Народний депутат України затриманий за кримінальний злочин. Це як ілюстрація нашої політичної системи на Заході. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко сказав, що гроші Лозовому дав якийсь не назвав помічник, який нібито таким чином «підставив» депутата. А гроші були потрібні для подарунка мамі. Все це Ляшко зумів з'ясувати за ті кілька годин, поки Лозовий сидить у поліцейській дільниці, і не може пояснити лідеру партії, що саме з ним сталося. Але Ляшко встиг все з'ясувати в Києві, і навіть миттєво провів розслідування, і тут же встановив джерело походження коштів їх абсолютно легальний характер. Приголомшлива швидкість.

Звідки, в такому випадку, фальшиві євро у помічника депутата? Як звуть помічника і чому помічник дає їх депутату для особистої поїздки до мами?» – написав Юрій Бутусов.

Він зазначив, що фальшиві гроші ходять тільки там, де операції проводяться без банків та обмінників, з рук в руки.

«А для Європейського союзу це взагалі виглядає як повна дикість - адже там велика частина грошового обороту вже перейшла в безнал. Україна отримує новий штрих іміджу – країни, де члени парламенту затримуються за кримінальні злочини. І тільки лише злочин стався, як негайно команда затриманого гуртується в єдиному пориві - не віддамо, віримо, любимо. Це вже дійшло до повного абсурду», – написав журналіст.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: