Розслідування щодо міністра Омеляна завершили

preview_w640zc0_18

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування кримінального провадження стосовно міністра інфраструктури Володимира Омеляна за підозрою в незаконному збагаченні і декларуванні недостовірної інформації.

Про це повідомили в САП, передає УП.

«Після того, як сторона захисту ознайомиться в розумних термінах з матеріалами, справа піде до суду», – додають в Антикорупційній прокуратурі.

22 жовтня, коментуючи перебіг розслідування справи, міністр інфраструктури зазначав, що він «у дискусії в досудовому слідстві».

«Я сподіваюся, що на цьому вся ця епопея і завершиться, бо я думаю, що і в НАБУ і в мене є достатньо багато важливих справ, яким треба приділяти увагу», – казав Омелян.

Також міністр заявив, що після усіх «цікавих подій навколо себе» (кримінальне провадження НАБУ – ред.) бачить для себе «чіткий шлях – у політику».

13 вересня детективи Національного антикорупційного бюро повідомили міністру інфраструктури Володимиру Омеляну про підозру в незаконному збагаченні й декларуванні недостовірної інформації.

Санкція цієї  статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Міністр заявив, що доводитиме свою невинуватість у суді. Омелян повідомив, що на нього здійснювався тиск з боку керівництва НАБУ і йому відомо про факти співпраці керівництва НАБУ з українськими політиками.

14 вересня Солом’янський райсуд відпустив Омеляна на поруки, але зобов'язав здати закордонні паспорти.

Водночас НАБУ надало дозвіл міністру виїжджати у закордонні відрядження.

19 вересня стало відомо, що Солом'янський райсуд арештував майно Омеляна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: