У Львові автори великих проектів презентували свої ідеї, поданих на громадський бюджет

93a5c06c6985834ae863e75908c01fd0_XL

У Львівській міській раді відбулася презентація великих проектів, поданих на громадський бюджет м. Львова 2018 - 2019 років. 

Про це інформує портал lvivrada.gov.ua.

Заступник начальника управління «Секретаріат ради», начальник відділу громадського партнерства ЛМР Орест Файфурка, відкриваючи презентацію, розповів про процес відбору проектів на голосування: «Проекти проходили двоступеневу модерацію. Перша модерація була технічна: ми перевіряли, чи достатньо зібрано підписів, чи правильно розроблені кошториси тощо. Згодом  технічну оцінку проектам давали профільні управління, наприклад, управління ЖКГ оцінювало проекти зі сфери житлово-комунального господарства, а управління освіти – проекти з освітньої сфери. Таким чином більшість проектів успішно пройшли оцінку і були допущені до голосування».

Із поданих 159 проектів допущено до голосування 137 проектів. У міському бюджеті передбачено 35 млн гривень на реалізацію проектів-переможців. Саме їх зараз визначають способом голосування, яке стартувало 1 листопада і триватиме до 15 листопада. У цей процес активно включилися львів’яни. Станом на зараз проголосувало близько 19 тисяч львів’ян. Найактивніше голосують мешканці Шевченківського району, на який припадає третина від загальної кількості голосів. Також львів’яни надають перевагу голосуванню за допомогою інтернету. Таким чином віддано близько 90% голосів.

Після вступного слова автори представили великі проекти, подані на громадський бюджет 2018 – 2019 років.  Нагадаємо, що таких проектів цього року подано 30. Це різноманітні проекти в галузі охорони здоров’я¸ освіти, соціального захисту,  інфраструктурні. Кожен проект - сучасний, креативний, важливий.

Багато проектів автори присвятили, аби поліпшити ситуацію в закладах охорони здоров’я міста. Зокрема проект «Сучасна лабораторія для дитячої лікарні» має на меті  закупити обладнання для дитячої лікарні, щоб потрібні аналізи робилися безпосередньо в лікарні і були доступні усім дітям. Як зазначила завідувачка відділення  хірургії вроджених вад розвитку МДКЛ Галина Курило, зараз міська дитяча лікарня гостро потребує високотехнологічного обладнання, яке дозволить отримати необхідні результати обстежень буквально за 15-30 хвилин і зможе виконувати близько 65 типів аналізів. Сучасна лабораторія зробить складні дослідження доступними для усіх дітей в лікарні і збільшить шанси маленьких пацієнтів на одужання.

Проект «Дай немовляті шанс на повноцінне життя!» передбачає створення сучасної палати інтенсивної терапії для новонароджених у пологовому відділенні 3-ої міської клінічної лікарні на вул. Раппопорта.

Проект «Cтворення відділення судинної хірургії м. Львова» має на меті  придбання за допомогою коштів міського бюджету сучасного обладнання - ангіографічної однопланової системи. Це  дозволить проводити сучасні обстеження та ендоваскулярні операції у хворих з цукровим діабетом, які проживають у м. Львові.

Аж дві школи пропонують обладнати сучасні їдальні у їхніх навчальних закладах. Це школа «Оріяна», випускники якої розробили проект «Виделка»,  та школа № 67, яка представила проект «Гаряче харчування у новій їдальні СЗШ № 67 - запорука здорової нації».

А от у СЗШ східних мов та бойових мистецтв «Будокан» пропонують створити не просто їдальню, а дитячо-юнацький простір смачного та корисного дозвілля «Horbbit’s hole». У рамках цього проекту не тільки створять комфортні умови зі здоровим харчуванням, а ефективно розширять типове призначення їдальні. Завдяки цьому школа отримає корисний простір, де у позашкільний час діятиме дитячий туристичний портал, учнівсько-студентські коворкінги, читальний зал з корисною та пізнавальною літературою та дитячо –юнацький лекторій.

Коштом міського бюджету мають намір обладнати новий спорт-зал – тир ліцею № 75 імені Лесі Українки.

Олександра Онишкевич представила проект «Нове обличчя: облаштування простору навколо Палацу Гната Хоткевича». Як розповіла авторка проекту, у рамках його реалізації було облаштовано внутрішній дворик, щоб тут було комфортно відвідувачам палацу та усім, хто проходитиме цією територією.

Облаштувати простір біля Театру ляльок на пл. Данила Галицького пропонують автори проекту «Ляльковий сквер». За задумом авторів, цей простір має стати креативним, тут планують навіть на подвір’ї влаштовувати вистави.

Облагородити територію на Сихові, на вул. О. Довженка, яка зараз є запущеною і заросла чагарниками, мають намір автори проекту «Фонтан на Сихові».

Представники громадської організації виступили авторами проекту «Сквер на Під Голоско».

Запуск мобільної служби домашніх візитів для сімей, які виховують дітей з групи ризику, передбачає проект № 109. Цього проекту, як зазначили автори, очікує щонайменше 70 львівських родин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: