У Львові затвердили програму доступності житла осіб з інвалідністю у візках та незрячих

IMG_9778

Депутати Львівської міської ради погодили програму забезпечення доступності житла осіб з інвалідністю у візках та незрячих, передає кореспондент Дивись.info.

Депутати Львівської міської ради погодили програму забезпечення доступності житла осіб з інвалідністю у візках та незрячих.

Про це передає кореспондент Дивись.info.

Програма передбачає влаштування спеціальних підйомників у під’їздах, де мешкають люди на візках. Якщо будинок обладнаний ліфтом, то такий підйомник встановлюватимуть до першого поверху, якщо ліфта немає – безпосередньо до квартири. Також програмою передбачено обмін квартир людей з інвалідністю, які живуть на вищих поверхах, на помешкання, що на нижчих поверхах. Витрати на послуги маклерів та нотаріусів будуть оплачуватись коштами міського бюджету.

Територію, де проживають незрячі люди, облаштовуватимуть тактильною плиткою, а біля ліфтів в їхніх будинках встановлюватимуть рельєфні табло із зазначенням номеру поверху. Першочергово засобами доступності облаштовуватимуть під’їзди, де проживає двоє або більше людей з інвалідністю, а також у будинках незрячих та людей на візках, які працюють, вчаться або щоденно відвідують реабілітаційні заклади.

При кожній районній адміністрації має бути створена моніторингова групу, яка щоквартально подаватиме у соціальний відділ ЛМР списки осіб з інвалідністю.

У додатку до програми є перелік 24 житлових приміщень, які підлягають першочерговому пристосуванню для створення елементів доступності для осіб з інвалідністю у кріслах колісних та осіб з інвалідністю з порушенням зору 1 групи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: