Розгортається скандал щодо ймовірного конфлікту між «Самопоміччю» та Гандзюк (аудіо)

IMG_3654 (1)

В розпорядженні «Інформатора» опинився аудіозапис, на якому чоловік голосом схожим на голос міського голови Львова Андрія Садового говорить, що активістка Катерина Гандзюк є лідером корупції в міській раді Херсона.

«Привіт. Зараз є істєрія по цій Гандзюк. З Херсона… Щоб ти розумів – це є стєрва. Вона лідер корупції в міській раді»

Днями народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук, який ввійшов до складу ТСК по розслідуванню замаху на Катерину Гандзюк та інших активістів, повідомив, що мер Львова Андрій Садовий доручав херсонському осередку «Самопомочі» збирати компромат на активістку.

Мосійчук зазначає, що Садовий озвучував на адресу Катерини погрози. «З власних джерел у Херсонській області мені стало відомо про те, що керівництво політичної партії «Об’єднання Самопоміч» та особисто її лідер Андрій Садовий віддавали наказ місцевим партійним активістам Херсонщини збирати компромат та готувати публікації для дискредитації Катерини Гандзюк. При цьому, під час спілкування Андрія Садового з херсонськими активістами "Самопомочі" в бік Катерини лунали образи та погрози. Причиною цього стала діяльність Каті, яку Садовий охарактеризував наступним чином: "Курва Гандзюк розвалює місцевий осередок нашої партії"», – написав Мосійчук 7 листопада у Facebook.

Раніше генпрокурор України Юрій Луценко в ефірі українського телеканалу заявив, що до нападів на активістів, зокрема і Катерини Гандзюк причетна партія «Самопомочі».

Згодом, Андрій Садовий відреагував на заяву Юрія Луценка про причетність «Самопомочі» до нападів на активістів, зокрема і Катерини Гандзюк. Він зазначив, що таким способом генпрокурор хоче уникнути відповідальності за бездіяльність розслідування по цих справах.

Ввечері 8 листопада в ефірі одного з українських телеканалів Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що активістку Катерину Гандзюк, яка померла 4 листопада, «цькували представники місцевої "Самопомочі" за вказівками керівництва».

«Думав, що бридка поведінка генпрокурора Луценка в парламенті – це вже було дно. Але тут знизу постукали. І це знов Луценко. Вчора на ТБ цей товариш не знайшов більш огидного способу з'їхати з відповідальності за бездіяльність в справі нападів на активістів, як звинуватити в усьому ... "Самопоміч"», – підкреслив Садовий.

Мер Львова відзначив, що не відчув обурення, а просто «сором за те, кого повиносило наверх за ці останні роки».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: