У Львові буде майданчик для збору харчових відходів від мешканців

dsc9878-bdd9d31135deed0627673e0e24c170b7

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив пілотний проект з компостування харчових та садових відходів від мешканців.

Про це передає кореспондент Дивись.info.

Згідно з рішенням виконкому ЛКП «Львівспецкомунтранс» має до 1 грудня цього року визначити територію ЛКП, ЖБК або ОСББ, на якій буде запроваджено пілотний проект. На визначеній ділянці будуть встановлені спеціальні контейнери для роздільного збору харчових та садових відходів, які підлягатимуть компастуванню. Компост буде використовуватимуть для озеленення міста.

Також, до 1 березня 2019 року «Львівспецкомунтранс» має встановити на майданчиках для збору великогабаритних і дрібних будівельних відходів контейнери для роздільного збору харчових та садових відходів. З цих майданчиків відходи щоденно вивозитимуть до мобільного обладнання для компостування, яке встановлять або на території ЛКП «Львівспецкомунтранс», або на іншій пристосованій для цього ділянці.

ЛКП «Зелене місто» повинно розробити програму застосування компостованих відходів в озелененні міста. Районні адміністрації мають двічі на місяць проводити просвітницьку кампанію щодо роздільного збору сміття серед населення. ЛКП також має забезпечити закупівлю мобільного спеціалізованого обладнання для компостування.

Крім цього, до 1 червня 2019 року «Зелене місто» має забезпечити створення і функціонування централізованого компостувального майданчика та системи роздільного збору та вивезення харчових відходів з міських закладів освіти для їх подальшого компостування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: