У Львові обмежили використання поліетиленових пакетів

45870498_2546209432063690_7159879283236667392_n
Фото з соцмереж.

Виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення «Про обмеження комерційного використання одноразових поліетиленових пакетів у торгових мережах м. Львова», передає кореспондент Дивись.info.

Згідно з рішенням, власникам торгових закладів рекомендується пропонувати покупцям альтернативу використання одноразових пакетів – паперові пакети, багаторазові торбини. Також торгові мережі мають розробити програму лояльності до споживачів щодо заохочення використання багаторазових пакетів.

Як пояснив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, це рішення передбачає поетапний перехід від поліетилену до більш екологічного пакування. Першим кроком буде добровільна, лояльна система пропонування різних видів пакувань у супермаркетах. Згодом перехід на екологічне пакування стане обов'язковим.

За словами Андрія Москаленка, частина міських супермаркетів уже готова перейти від одноразових поліетиленових пакетів до екологічних. Після супермаркетів заборона поліетилену пошириться на малі магазини та ринки.

Рішення виконкому також зобов’язує департамент економічного розвитку ЛМР створити пункти прийому поліетиленових пакетів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: