У Львові перевірять, як будують дитсадки при новобудовах

dsc9878-bdd9d31135deed0627673e0e24c170b7

За останні 5 років забудовникам було видано 27 містобудівних умов і обмежень, на будівництво при житлових комплексах дитячих садків та центрів розвитку дитини.

Про це під час засідання виконавчого комітету повідомив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, передає кореспондент Дивись.info.

«На звернення юридичних осіб видано 27 містобудівних умов та обмежень на будівництво нових дошкільних навчальних закладів і центрів розвитку дитини. Із них 17 дошкільних навчальних закладів та 10 центрів розвитку дитини. Крім того, в розробці детальних планів територій та зонінгів передбачено ще 49 дошкільних навчальних закладів в різних районах міста. Ці 49 садків охоплять близько 3 тисяч дітей. Управління видало ще одні містобудівні умови і обмеження на будівництво школи на вул. Олени Степанівни, а також в роботі є підготовка містобудівних умов та обмежень на будівництво ще однієї школи між вулицями Луганською та Угорською. Згідно з детальними планами територій передбачено ще 15 шкіл», – розповів Юліан Чаплінський.

Водночас секретар ради Анатолій Забарило запропонував перевірити на якому етапі будівництва перебуває кожен заклад.

«Житловий квартал на вул. Княгині Ольги. Мікрорайон практично збудований, а садочок поки що ні. Обіцяли, що в вересні почнуть робити фундамент. Треба по кожному об’єкту дивитись детально, що зроблено. По-іншому результату не буде. В нас спочатку будують будинки, а садки – в самому кінці», – пояснив секретар ради.

Відтак, виконавчий комітет дав доручення районним адміністраціям спільно з інспекцію архітектурно-будівельного контролю перевірити хід будівництва таких освітніх об’єктів при житлових комплексах.

У Львові також почали це практикувати, передбачаючи у проектах приміщення під центри тимчасового перебування дітей чи центри розвитку дитини. Втім самі приміщення не передають у комунальну власність, тож забудовник згодом може продати його під будь-яку іншу комерційну діяльність. І міська рада тут нічого вдіяти не зможе, адже вона не має права давати вказівки щодо того, як використовувати приватну власність.

Водночас, один з активістів запитав, чи працюють дитячі заклади в уже зданих будинках.

«Здавалося в експлуатацію житло, де на перших поверхах були центри розвитку дитини. Чи не переведені вони у магазини?. Чи місто контролює  цю ситуацію?», - запитав активіст.

З’ясувалося, що такої інформації немає. Як пояснили члени виконкому йдеться про приватну власність і право власника розпоряджатися своїм майном.

«Треба це перевірити, якщо там мав бути цей заклад а його нема, будемо реагувати в межах своїх повноважень запрошувати забудовників», - заявив Анатолій Забарило.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: