Сьогодні у Львівській філармонії відбудеться ексклюзивний концерт польської музики

630_360_1503079932-5857
Фото: відкриті джерела

Сьогодні, 11 листопада у Львівській національній філармонії колектив "Ensemble Nostri Temporis" запрезентує ексклюзивну програму польської музики.

Ensemble Nostri Temporis та диригент Роман Ревакович запрошують у Львівську національну філармонію на ексклюзивну програму польської сучасної класичної музики. Музиканти презентують Україну у масштабному міжнародному проекті до 100-річчя Незалежності Республіки Польща: «100 на 100. Музичні десятиліття свободи».

11 листопада 2018 року на 11 сценах по всьому світу, а також в 11 найкращих концертних залах Польщі буде виконано 100 творів польських композиторів, написаних в період починаючи від 1918 до 2018 років, в інтерпретації видатних солістів, оркестрів, хорів та ансамблів сучасної музики світового рівня. «100 на 100. Музичні десятиліття свободи» - це унікальний проект у світовому масштабі, метою якого є представлення вибраних творів польської музики за часів незалежності Польщі.

Токіо, Мельбурн, Чикаґо, Нью-Йорк, Лондон, Париж, Франкфурт, Копенгаген, Мілан, Відень, Львів - одинадцять центрів світової музичної культури, в яких одночасно відбудеться одинадцять концертів. І саме Львів, Ensemble Nostri Temporis, диригент Роман Ревакович та Львівська національна філармонія представляють Україну - єдину країну зі Східної Європи, яку запрошено до участі у цьому проекті!

На львівському концерті 11 листопада в Концертному залі ім. С. Людкевича о 18:00 прозвучать п'ять яскравих, інтелектуальних і естетично багатогранних сучасних творів п'ятьох польських композиторів: класика музичного аванґарду XX століття Вітольда Лютославського та наших сучасників - Єжи Корновіча, Павла Шиманського, Павла Микєтина і Марціна Станьчика. П'ять творів, з яких чотири звучатимуть в Україні вперше! Диригуватиме концертом Роман Ревакович, який протягом багатьох років налагоджує культурні мости між Україною і Польщею, пропагуючи українську музичну культуру у Польщі, та польську - в Україні

Український колектив Ensemble Nostri Temporis спеціалізується на виконанні сучасної класичної музики. Заснований у 2007 році в Києві ансамбль тісно співпрацює з сучасними композиторами різних поколінь та різних країн, відкриваючи нові імена, ініціюючи появу нових творів та виконуючи їх на різноманітних фестивалях сучасної класичної музики та у концертних програмах власних творчих проектів як в Україні, так і за кордоном. Ensemble Nostri Temporis співпрацює з представниками інших сфер мистецтва і мистецькими організаціями, ініціює кросдисциплінарні проекти, поєднуючи нову класичну музику з візуальним мистецтвом, поезією, театром та кіно.

Співорганізатором проекту є Польське музичне видавництво (PWM), яке під патронатом Президента Республіки Польща Анджея Дуди та за фінансової підтримки Міністерства культури і національної спадщини Польщі, в рамках багаторічної програми «Niepodległa» 2017-2021 з нагоди 100-річчя відродження незалежності Польщі реалізовує проект «100 на 100. Музичні десятиліття свободи».

Львівська національна філармонія

тел.: +38 032 235 81 36  / +38 032 235 81 22, вул. Чайковського, 7

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: