У Львові почали евакуйовувати покинуті авто: чому і куди забирають машини (фото)

IMG_9851

Сьогодні працівники управління безпеки міста у Львові евакуювали перший покинутий автомобіль, який довгий час перебував на вулиці Костя Левицького, передає кореспондент Дивись.info.

Загалом у списку є 67 адрес, де тривалий час розміщені покинуті авто, які порушують правила благоустрою та заважають руху.

Як розповів заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Львівської міської ради Сергій Бабак, керівники районів провели обстеження і зафіксували кількість покинутих авто.

"Як тільки ми минулого тижня оголосили, що з понеділка почнемо евакуйовувати авто, то відразу почалися дзвінки, заяви, де мешканці самі нам також вказували на автомобілі, які треба забрати.

Кілька місяців тому ми почали цю роботу у були деякі нюанси, які ми опрацьовували і сьогодні повністю готові до роботи.

З огляду на безпеку мешканців міста та санітарний стан було прийняте рішення про евакуацію таких автомобілів", - зазначив Сергій Бабак.

За його словами, до Нового року планують забрати всі авто, які у списку та надалі центр безпеки міста слідкуватиме, щоб ніхто не залишав свої машин у заборонених місцях.

"Критеріїв є два: авто запарковане або покинуте з порушенням правил дорожнього руху, перешкоджає проїзду і порушує правила благоустрою, як покинуті авто на газонах, дитячих майданчиках та в парках", – каже Сергій Бабак.

"Люди нас абсолютно в цьому підтримують, адже кожен власник повинен дбати про своє майно та машину. Місто має бути чистим", - каже Бабак.

Він також пояснив, зо до списку потрапили машини, які стоять роками і про них ніхто не дбає.

"Причини є різні. Ми заберемо їх з міста, якщо хтось появиться із власників, нехай звертається. Будемо у кожному випадку розбиратися, як мінімум власник повинен відшкодувати витрати на евакуацію, крім того, отримає штраф за порушення благоустрою, порушення та перешкоджання правил дорожнього руху. Тільки після того будемо повертати машину", - розповів заступник міського голови Львова.

Якщо власник автомобіля не знайдеться, то, за словами міських чиновників, то авто близько року буде знаходитися на арештмайданчику, а після того піде на утилізацію як безгосподарське майно.

Щодо машини, яку сьогодні забрали на спецмайданчик, то за словами працівників центру безпеки міста, інформації про власника чи про авто немає в базі.

За словами Сергія Бабака, у всіх районах кількість авто приблизно однакова.

"Щоденно один евакуатор працюватиме, але в планах передбачено, що ми в лізинг хочемо взяти ще чотири евакуатори. Якщо буде потреба, то будемо залучати і приватників", - повідомив Бабак.

Своєю чергою, начальник управління безпеки міста Юрій Діль розповів, що за даними районних адміністрацій, покинутих автомобілів у Львові близько 70, але за зверненнями громадян, таких авто - близько 400.

"Серед них є проблемні автомобілі, які навіть неможливо буде витягнути евакуатором, чи вони знаходять в дворах, у вузьких кутках", - додав Діль.

Також Юрій Діль розповів, що водій повинен буде заплатити 720 гривень за переміщення авто на штрафмайданчик, 255 гривень – за порушення правил благоустрою або ПДР, 144 гривні – коштує доба перебування авто на спецмайданчику, з 1 по 7 добу, а далі  - по 40 гривень.

Представник управління безпеки міста Богдан Мільяр додав, що автівка, яку сьогодні забирають, запаркована з порушеннями правил дорожнього руху, зокрема, порушенії вимоги знаку 3.34 "Зупинка заборонена".

"Крім того, власник цього транспортного засобу невідомий, тому десь є підозри, що агрегати цього авто мають ознаки підробки", - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: