В УПЦ КП прокоментували інформацію про «перенесення Різдва»

201995

Питання переходу на новий календар у зв'язку з отриманням томоса не порушується і не розглядається, наголосив Євстратій Зоря.

Єдина Помісна УПЦ не розглядає питання про використання нового стилю церковного календаря та перенесення Різдва з 7 січня на 25 грудня. Про це заявив прес-секретар УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря) у Facebook.

«Засоби масової російської пропаганди, не вказуючи найменші докази або посилання, подають у стрічці своїх "новин" як "факт", що єдина Помісна УПЦ нібито "буде використовувати новий стиль" церковного календаря. Цілком очевидно, що це є інформаційна диверсія, яка напередодні важливих подій повинна посіяти суперечки та недовіру серед православних в Україні», – зазначив архієпископ.

Він акцентував, що ідея переходу на новий стиль має не лише прихильників, але й численних опонентів. А в минулому випадки адміністративного впровадження нового стилю призводили до розділення в церквах, ба навіть до розколів, які тривають десятиліттями.

«Тому цілком офіційно хочу повідомити, що питання переходу на новий календар не порушується і не розглядається в процесі об'єднання і в зв'язку з наданням томоса. Кожна автокефальна Церква самостійно вирішує календарне питання і жодних розпоряджень або вимог про це у томосах, які надавалися Вселенським Патріархатом у ХХ ст., не встановлювалося», – наголосив прес-секретар Київської патріархії.

І додав, що поширення інформації про нібито впровадження «нового стилю» – це «лише інформаційна провокація з московським корінням».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: