Які автомобілі найчастіше викрадають на Львівщині

ce811ac5-5194-4f66-8f9c-0f9b0b372bc0
Джерело: Cars.com

Бум на викрадення автомобілів поступово спадає. У 2018 році в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року зареєстровано вдвічі менше викрадень.

Найбільше викрадають ВАЗи і Daewoo, проте у список викрадених автомобілів входять більш дорогі марки — Mercedes Benz, Lexus і Land Rover. Які автомобілі найчастіше викрадають і що робити, якщо вашої машини раптом не виявилося на парковці — читайте в матеріалі ІА Дивись.info.

Як інформують у Нацполіції України, у 2018 році співробітники поліції зареєстрували до 5 тисяч викрадень транспортних засобів. Для порівняння, з аналогічним періодом 2016 року поліція зареєструвала 9,5 тисячі викрадень транспортних засобів, а у 2017 — менше 7 тисяч.

У той же час поліцією викрито 1,7 тисячі крадіжок (з 5 тисяч зареєстрованих). До кримінальної відповідальності притягнуто майже 2 тисячі осіб. Також задокументовано злочинну діяльність 312 груп без ознак організованості.

джерело: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

В якому місті найчастіше викрадають авто

Раніше, заступник глави Нацполіції В’ячеслав Амброськін поширив інформацію про регіони України, де найчастіше викрадають автомобілі. Виявилось, що за 9 місяців 2018 року найбільше автівок викрали у Києві. Це майже вдвічі, ніж викрадають у інших трьох інші регіонах-лідерах, разом узятих.

джерело: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

Окрім того, заступник глави нацполіції розкрив дані про сезонність викрадень автотранспорту — крадії частіше займаються цим промислом в теплий сезон.

Які преміум-авто в Україні викрадають найчастіше

Найчастіше зловмисники викрадають авто марки Toyota. За 9 місяців 2018 року таких авто викрали 205. Також у 2018 році найбільше преміум-автівок викрали у Києві — 221 машину. На другому місці Одеська область — 47 угонів, а третє місце у Харківської області. Там за 9 місяців викрали 36 авто.

  • Toyota — 205 авто
  • Mazda — 71 авто
  • Lexus — 65 авто
  • Land Rover — 37 авто
  • Mercedes — 32 авто
  • Honda — 18 авто
  • BMW — 10 авто
  • Audi — 9 авто

джерело: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

Які автомобілі найчастіше викрадають на Львівщині

Як відповіли у ГУ Нацполіції у Львівській області на інформаційний запит ІА Дивись.info, з 1 січня 2018 року по 22 жовтня 2018 року зареєстровано 167 кримінальних правопорушень за фактами незаконних заволодінь автомобілями. Серед вищевказаних автомобілів найчастіше за 2018 рік викрадали Volkswagen, Opel , Mercedes-Benz, Toyota а також «народні автомобілі» — ВАЗ.

Що робити, якщо викрали авто

Якщо ви не знайшли своєї автівки там, де залишили її, відразу телефонуйте до поліції. Запитайте, чи не лічиться ваше авто у списку евакуйованих – можливо, ви залишили його в неналежному місці. Якщо диспетчер не знайшов номера в базі, скоріше, найгірші побоювання підтвердяться.

Після звернення до поліції, варто шукати в місцях розборок автомобілів. Всім власникам авто варто знати адреси місць розбирання таких машин, як у них. Якщо раптом вашу машину вкрадуть — обов'язково навідайтеся в такі місця.

Шукати в відстійниках. Як показує статистика, більшу частину викрадених автомобілів перед реалізацією на запчастини або цілком заганяють в відстійники. Це можуть бути гаражні кооперативи або просто двори.

Перегляньте сайти продажу автомобілів. Шансів знайти машину там менше, ніж у відстійниках або місцях розбирання, але все-таки бувають винятки. Нерідко злодії виставляють машину на продаж в онлайн з транзитними або перевішаними номерами.

А для того, щоб убезпечити себе від угону автомобіля, експерти радять встановлювати в машинах антикрадіжну систему, без яких авто просто не заведеться. Система встановлюється в місці, про яке знає тільки господар машини і той, хто її встановив. Скажімо, магніт можуть повісити біля важеля для регулювання сидіння: якщо не докласти до нього другу частину магніту, то машина не заведеться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: