Легендарний творець Людини-павука, Халка та інших коміксів Marvel Стен Лі помер у віці 95 років

df9db1bb-3605-4de7-8828-a2d710fef806

У понеділок, 12 листопада, помер 95-річний Стен Лі - американський письменник, актор, продюсер, сценарист і телеведучий, творець коміксів всесвіту Marvel Люди Ікс, Неймовірний Халк, Людина-павук, Фантастична четвірка, Залізна людина, Месники та інших

Про це повідомила дочка письменника, передає ТМZ.

Вранці швидка забрала Стена Лі з дому в Голлівуді та відвезла до Медичного центру Кедрас-Сінай, де він і помер. У письменника було кілька хвороб, упродовж року він мав у тому числі пневмонію. Також у нього почалися проблеми із зором.

Стенлі Мартін Лібер народився в Нью-Йорку в кінці західного авеню Манхеттена. Його батьки були єврейськими іммігрантами румунського походження. Стен закінчив середню школу Де Вітта Клінтона в Бронксі, куди переїхала його родина. Він працював на багатьох роботах: писав некрологи для служби новин, прес-релізи за Національною програмою туберкульозного центру, розвозив сендвічі в офіси. У жовтні 1942 року пішов у армію, де прослужив до жовтня 1945 року.

У співпраці з кількома художниками (найвідоміші - Джек Кірбі та Стів Дітко) Стен Лі створив багато персонажів коміксів, які стали популярними у всьому світі. Він також зіграв епізодичні ролі у багатьох фільмах за мотивами коміксів Marvel. Це зокрема Люди Ікс, Люди Ікс: Остання битва, Людина-павук, Людина-павук 2, Людина-павук 3: Ворог у тіні, Залізна Людина, Шибайголова, Халк, Неймовірний Халк , Тор: Рагнарек, Фантастична четвірка, а також багато інших.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: