МАУ завдала аеропорту Бориспіль багатомільйоних збитків — ГПУ 

46096224_2166084990307196_1435258708887076864_n

Правоохоронці викрили махінації посадових осіб авіакомпанії Міжнародні авіалінії України (МАУ), які заволоділи коштами міжнародного аеропорту Бориспіль в розмірі понад 10 млн грн.

Про це написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на своїй Facebook-сторінці.

«Викрито злочинну схему посадових осіб авіакомпанії МАУ, які заволоділи коштами аеропорту Бориспіль в розмірі понад 10 млн грн», - написав він.

Також встановлено, що між МАУ та аеропортом Бориспіль укладено договір про спільну діяльність з технічного обслуговування і ремонту повітряних суден, які здійснювали працівники МАУ в приміщеннях аеропорту.

«На різниці обсягу робіт державі завдано збитків на суму понад 10 млн грн», - наголосив Лисенко.

Прокуратурою Київської області спільно з працівниками ГУ КЗЕ СБУ проведено санкціоновані обшуки за місцями проживання фігурантів кримінального провадження.

«Зараз під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури керуючому спільною діяльністю - колишньому віце-президенту авіакомпанії МАУ повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, скоєне за попередньою змовою групою осіб і в особливо великому розмірі) КК України», - написав Лисенко.

Аеропорт Бориспіль є найбільшим в Україні із загальною займаною площею близько 1 тис. га. Має дві злітно-посадкові смуги: одну - довжиною 4 тис. м, шириною 60 м, другу - довжиною 3,5 тис. м, шириною 63 м. На його території розташовані чотири пасажирські термінали і поштово-вантажний комплекс.

За підсумками 2017 року Бориспіль поставив новий рекорд - обслужив 10,6 млн пасажирів, що на 22,1% більше порівняно з 2016 роком.

Зараз також вирішується питання про оголошення підозри іншим співучасникам злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: