На Львівщині нова хвиля захворюваності на кір, можливі радикальні заходи

DSC_3542_1537781922_613x408.41125_3_0

На Львівщині спостерігається чергова хвиля підвищення захворювання на кір.

Про це під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомила директорка  департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак, передає кореспондент Дивись.info.

«На жаль, у нас знову нова хвиля підвищення захворювання на кір. Мусимо приймати кардинальне рішення по обмеженню доступу невакцинованих дітей в організовані колективи», – заявила Ірина Микичак.

Вона навіть запропонувала провести засідання комісії з надзвичайних ситуацій. Своєю чергою, голова ЛОДА Олег Синютка наразі не схильний до таких радикальних кроків.

«Ви ж розумієте, що такого ми робити не будемо. Але мусимо спонукати людей і роз’яснювати їм», - заявив він.

Ірина Микичак відповіла, що законом дійсно передбачене обмеження доступу невакцинованих дітей в організованих колективах, і це європейська практика.

За її словами, 67% дітей області охоплені вакцинацією. Вакцинами Львівщина забезпечена - у резерві є 40 тисяч доз.

«Однак люди скаржаться, що вакцина є недоброю, втім, насправді це сучасна імпортна вакцина не китайського, а французького виробництва… Основний наш меседж – вакцинувати дітей та дорослих. Для цього є всі можливості», – пояснила Ірина Микичак.

Як розповіла директорка департаменту освіти і науки ЛОДА Любомира Мандзій, через кір призупинялося навчання в Солонці, Зимній Воді та Рудному.

«На Львівщині зафіксовано три випадки призупинення навчання у зв’язку із захворюваністю на кір: у Солонці, Зимній Воді та Рудно. У Зимній Воді та Рудному зі завтрашнього дня відновлюють навчання, а в Солонці тільки з сьогоднішнього дня його припинили», - розповіла Любомира Мандзій.

Читайте також: Кір на Львівщині: що потрібно знати про щеплення та як вберегти себе (поради епідеміолога)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: