Шахтарі «Львіввугілля» оголосили безстрокове голодування

IMG_2588

Голови первинок НПГУ шахт «Межирічанська» і «Степова» Василь Лесняк та Василь Семканич оголосили безстрокове голодування.

Як повідомив голова Незалежної профспілки гірників України і Конфедерації вільних профспілок Комітету Михайло Волинець, до цього вони змушені були вдатися через невиплату заробітних плат гірникам.

«Зараз відбувається засідання Ради голів Регіонального Об’єднання НПГУ м. Червоноград, на якому обговорюється питання тактики та подальші дії.
Профспілкові лідери надіслали лист до очільників держави та місцевих держорганів із вимогами погашення заборгованої їм зарплати, відкликання наказу Міненерговугілля про реорганізацію ДП «Львіввугілля», а також вимагають від керманичів провести спільну нараду із обговорення та вирішення цих вимог», - повідомив Волинець.

Як інформують у прес-службі Львівської ОДА, сьогодні, 12 листопада, на рахунки ДП «Львівугілля» надійшов другий платіж за реалізацію готової продукції.

Із 15 млн грн фінансового ресурсу надходжень, 10 млн грн скерували на виплату заробітної плати працівникам ДП «Львіввугілля» та 5 млн грн на обладнання для монтажу нової лави  шахти «Степова», введення в дію якої дасть можливість збільшити обсяг видобутку високоякісного вугілля.

Загалом шахтарям вже виплатили 88,1 млн грн, що становить 63 % заробітної плати за вересень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: