Які свята відзначають 13 листопада (іменини, народні прикмети)

kalendar-640x394

Сьогодні, 13 листопада 2018 року в Україні та світі відзначається кілька знаменних дат, а іменини мають Степан, Федір, Сергій та інші.

13 листопада у світі відзначають Міжнародний день добра. Цей десь як свято виник в 1998 році в Токіо, коли країни, переважно тихоокеанського регіону та Англія вперше провели симпозіум під назвою «Всесвітній рух за доброту». Пізніше до них приєдналися й інші держави. Всесвітній день доброти - свято дії. Незалежно від того, скільки людині років, де вона живе і яка в неї професія, вона може зробити добро: побачити позитивне в складній ситуації, щоб надихнути інших; прислухатися до друзів і сім'ї; поділитися часом, енергією і засобами, щоб допомогти світу, в якому він живе, стати краще.

13 листопада - Міжнародний день сліпих. У цей день 1745 року у Франції народився Валентин Гаюї - відомий педагог, який заснував у Парижі і Петербурзі декілька шкіл і підприємств для сліпих. За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я саме ця дата відзначається як День сліпих.

13 листопада 1918 року Українська Національна Рада у Львові затвердила «Тимчасовий основний закон про державну самостійність українських земель колишньої Австро-Угорської монархії», яким проголосила створення на всій українській етнічній території Галичини, Буковини і Закарпаття Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).

Цього дня народились: 1889 року український класик Остап Вишня (справжнє ім`я Павло Михайлович Губенко); 1870 року - академік Станіслав Дністрянський .

Іменини 13 листопада

У цей день іменини святкують: Абрам, Артем, Василь, Герман, Дем'ян (Даміан), Євстахій (Стахій, Стах), Кузьма (Косма), Никодим, Микола, Роман, Сава, Спиридон (Свирид), Степан (Стефан), Трохим, Федір.

Народні прикмети

Сонячна і ясна погода - прикмета, що буде поривчастий і сильний вітер в найближчі дні.

Голосно цвірінькають горобці - чекай теплої погоди, і навпаки.

Втратити ґудзик - хтось наврочив людини.

Сон, який приснився 13 листопада, збудеться через 9 днів. Особливо сприятливі сни іменинників.

Джерела: Календар онлайн, Ділова мова, Цей день в історіїDepo.Закарпаття

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: