Кабмін створив Держслужбу у справах ветеранів

image__2__id22645_650x410_6_650x410

Кабінет Міністрів створив Державну службу у справах ветеранів шляхом ліквідації Державної служби у справах ветеранів війни та учасників Антитерористичної операції.

Відповідне рішення уряд ухвалив 14 листопада, передає Громадське.

Зазначають, що нова служба буде правонаступницею Держслужби у справах ветеранів війни та учасників Антитерористичної операції. Гранична кількість працівників служби — 150 людей.

Уряд вже визначив голову з ліквідації попередньої служби — перший заступник її глави Ігор Мальцев.

Напередодні депутат, голова комітету зі справ ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО та людей з інвалідністю Олександр Третьяков заявив про неможливість одночасного реформування Держслужби у справах ветеранів та створення нового міністерства у справах ветеранів.

За його словами, реорганізація Держслужби не вирішує ключові проблеми, ними має займатися окреме міністерство ветеранів.

Третьяков зазначив, що Гройсман визнав неефективну роботу міністра соціальної політики Андрія Реви в питанні соцзахисту ветеранів, проте «вирішив тягнути час, замість того, аби вирішити проблему по суті».

За декілька днів до рішення уряду під Кабінетом міністрів України «Національний Корпус» разом з учасниками бойових дій вимагали від уряду створення Міністерства у справах ветеранів.

У квітні міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що Міністерство у справах ветеранів має бути створено до 1 січня 2019 року.

У лютому Верховна Рада звернулася до Кабінету Міністрів щодо створення Міністерства України у справах ветеранів. Воно має стати центральним органом виконавчої влади для забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: