Лікар розповіла, хто може не боятися захворіти на кір

kir-1

Ті люди, які вже перехворіли на кір, мають довічний імунітет і їм нічого боятися.

Про це повідомила під час брифінгу головний лікар Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Наталія Тімко.

«Також можуть бути спокійні люди, які мають дві дози вакцини від кору. А ті, хто не знає про свій вакцинальний статус, не вакциновані або мають лише одну дозу вакцинації від кору, наражаються на небезпеку щодня захворіти, тому що людина є заразною ще до того, як у неї з’являється висип. Коли у людини піднімається температура, може виникати кашель чи кон’юктивіт, вона активно виділяє збудника і ділиться ним з оточуючими. Такі люди їдуть у маршрутці, трамваї, купують їжу в супермаркетах і ніхто сьогодні не застрахований від зустрічі зі збудником кору», – сказала Наталія Тімко.

Вона додала, що якщо людина не планує захворіти на кір у найближчому майбутньому, вона повинна звернутися до сімейного лікаря.

«Сімейний лікар її оглядає, переконується, що у людини немає гострого захворювання чи гострого хронічного, пише дозвіл на проведення профілактичної вакцинації і безкоштовно у кабінеті щеплень пацієнт отримує профілактичне щеплення бельгійською вакциною європейської якості, яка має всі дозволи і перевірена в Україні на те, що вміст ампули відповідає заявленому. І ті, хто зробить два щеплення з інтервалом у місяць, гарантовано від кору захистяться», – наголосила Наталія Тімко.

Крім того, у плановому порядку дитині вакцинація проводить у рік і шість років.

«Якщо з якихось причин це не було зроблено своєчасно, ніколи не пізно почати вакцинацію і захистити дитину від кору, паралельно – краснухи та паротиту. Оскільки використовується потрійна вакцина. А також є вакцини проти дифтерії, правця, кашлюку і інших інфекційних захворювань», – зазначила Наталія Тімко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: