На Самбірщині дитячий будинок реорганізують у Центр розвитку сімей та дітей

rodina
Фото: ілюстративне

13 листопада відбулася робоча зустріч щодо функціонування районного дитячого будинку змішаного типу "Рідний дім" у с. Корналовичі Самбірського району.

Як повідомили в прес-службі ЛОДА, під час зустрічі визначили основні завдання та дорожню карту подальшої взаємодії органів влади, адміністрації дитячого будинку з виконавчим директором Львівської освітньої фундації Мар’яною Кащак і керівником проектів та програм Львівської освітньої фундації Анною Решетник.

Начальник служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис зазначив, що національна стратегія реформування системи інституційного догляду полягає у забезпеченні дітей сімейними формами виховання, які передбачають в майбутньому заміну інтернатних закладів.

За підсумками зустрічі запланували підписання меморандуму про співпрацю між Самбірською районною державною адміністрацією, Львівською освітньою фундацією та Новокалинівською міською радою.

А також досягли згоди щодо реорганізації дитячого будинку у Центр розвитку сімей та дітей.

Також визначено напрямки роботи та координаторів для вивчення умов проживання, потреб сімей, діти яких перебувають на державному забезпеченні у дитячому будинку.

Після визначення нових соціальних проектів і послуг, які діятимуть у Корналовичах, має відбутися перекваліфікація наявного персоналу і навчання новим формам роботи з сім’ями та дітьми. Це дасть змогу не лише зберегти установу, а й робочі місця для працівників колективу районного дитячого будинку «Рідний дім».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: