Російський сценарій вчора було зірвано, – Цеголко

2229271

Представники групи архієреїв УПЦ (МП), які підтримують звернення до Вселенського Патріарха щодо надання автокефалії, зустрілися в Українському домі з Президентом України.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив речник президента Святослав Цеголко.

«Петро Порошенко поінформував ієрархів про свої перемовини із Вселенським Патріархом Варфоломієм, про угоду між Україною та Константинопольським Патріархатом і про готовність Вселенського Престолу сприяти проведенню об’єднавчого Собору», – написав Цеголко.

Він зазначив, що владики розповіли президенту про безпрецедентний тиск Москви, який чиниться на тих єпископів УПЦ (МП), які готові приєднатися до творення єдиної церкви.

«Президент Порошенко запевнив, що українська держава захищатиме право священнослужителів і мирян на вільний вибір церковної юрисдикції. Він також розповів, що Вселенський Патріарх зі свого боку, гарантує повний канонічний захист прибічникам автокефалії в Україні», – додав речник президента.

Нагадаємо, у вівторок вдень мала відбутися зустріч Порошенка з ієрархами УПЦ МП в Українському домі, проте у запланований час вона не розпочалася.

В цей час в Києво-Печерській лаврі Собор єпископів УПЦ МП засудив рішення Вселенського Патріарху від 11 жовтня, про встановлення його юрисдикції на території України. В УПЦ МП заявили, що президент Петро Порошенко відмовився провести з ними зустріч на території Києво-Печерської Лаври.

В Адміністрації Президента повідомили, що УПЦ МП не хотіла діалогу і шукала причин для відмови у зустрічі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: