Українцям дозволили обирати між субсидією та пільгою на тепло

24_main-620x420-c-1
Фото: ілюстративне

Кабінет міністрів надав право вибору українським сім’ям – користуватися в опалювальний сезон пільгою або субсидією.

Про це повідомляється на урядовому сайті teplo.gov.ua.

«Якщо родина має право на субсидію, однак її розмір невеликий і, на її думку, доцільніше сплачувати за комунальні послуги з врахуванням пільги, то необхідно подати заяву до органу соціального захисту населення про припинення надання субсидії», – повідомили в уряді.

«І навпаки: якщо на опалювальний період сім’ї доцільніше користуватися субсидією, то необхідно подати заяву для призначення субсидії», – йдеться у повідомленні.

Підставою для надання пільги на оплату житлово-комунальних послуг є посвідка, яке вказує, до якої категорії пільговиків належить та чи інша особа, яка знижка з оплати за житлово-комунальні послуги їй належить.

При пільговій оплаті за послуги квитанції мешканцям надходять уже з урахуванням знижки.

Основними категоріями пільговиків, які мають право на комунальну знижку від держави, є учасники війни (50% знижка); члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни (50% знижка); особи, які мають особливі та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, їхні удови (вдівці) (100% знижка); учасники бойових дій (75% знижка); особи з інвалідністю внаслідок війни (100% знижка); ліквідатори аварії на ЧАЕС та постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС 1 та 2 категорії (50% знижка); жертви нацистських переслідувань (знижка від 50 до 100%); діти війни (25% знижка).

 

У Кабміні навели приклад того, як розрахувати найвигідніший варіант соціальної допомоги. Так, подружжю пенсіонерів вигідніше користуватися субсидією, коли пільга надається тільки одному з них. А ось самотньому пенсіонерові вигідніше користуватися пільгою, наприклад, учасника бойових дій.

Нагадаємо, після оголошення про збільшення тарифу на газ уряд розширив програму субсидій – щоб повністю забезпечити допомогою тих, хто її потребує. Уцілому, за підрахунками Кабміну, сім мільйонів українських сімей отримають субсидії на газ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: