У Львові дітям показали, як працюють службові собаки в поліції (фото)

IMG_0833

Сьогодні, 16 листопада, у Львові для діток зі школи-інтернату дві службові собаки продемонстрували, як вміло вони виконують "службові завдання" в поліції.

Показові виступи службових собак за загальною та спеціальними програмами відбулися для учнів Львівської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату №1 імені Богдана Ігоря Антонича, передає кореспондент Дивись.info.

Старший сержант поліції, молодший інспектор-кінолог з пошуку вибухових речовин та зброї Ярослав Дмітрієв розповів, що робота кінолога полягає в забезпеченні громадської безпеки та публічного порядку.

"Безпосередня задача наших собак - це розкриття злочинів по гарячих слідах. Ми разом із собаками виїжджаємо на місця злочинів, на повідомлення про замінування, обстежуємо територію, будівлі, приміщення з метою виявлення заборонених, небезпечних предметів. Це може бути вибухівка, різні вибухові пристрої, зброя чи боєприпаси", - зазначив Ярослав Дмітрієв.

За його словами, собаки поділяються на розшукових собак - це собаки, які розшукують злочинця по запахову сліду, та спеціальні собаки, які також поділяються на дві підкатегорії: пошук вибухових пристроїв, вибухівки, пошук зброї та наркотичних речовин.

Кожну із цих собак навчають на різну свою спеціалізацію.

Як розповів інспектор-кінолог, методика підготовки собак для пошуку вибухівки, наркотиків, зброї та сама, але просто різний носій запаху.

Сьогодні для дітей продемонстрували курс слухняності собак, пошук зброї на стенді (набір коробок, в який ховається предмет).

Собака цього не бачила і за допомогою свого нюху розшукувала захований предмет.

"Кожна собака має пройти певний етап підготовки, вона має бути дисциплінована, а потім вже визначається, на який напрям роботи буде підготовлена. Після того вже йде спеціальний курс підготовки", - пояснив Ярослав Дмітрієв.

Сьогодні для діток показувала "свою роботу" Чінзана породи лабрадор-ретривер, якій 1,8 місяців. Собаку почали навчати із двохмісячного віку та Оскар.

"Метою сьогоднішнього заходу є продемонструвати діткам наші задачі, як ми їх виконуємо та яким чином відбувається підготовка службових собак, можливо, хтось із дітей у майбутньому захоче стати поліцейським-кінологом. Залучено 2 службових собаки, одна спеціальна, інша - розшукова", - додав старший сержант поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: