Вікенд у Львові: куди піти 17 і 18 листопада 

Найцікавіші події у Львові на вихідних 17 і 18 листопада.

Унікальне органне відеошоу, пісні Міська Барбари про війну та любов та перший Всеукраїнський форум усвідомленості — в афіші подій ІА Дивись.info.

Музичні події 

VII Міжнародний фестиваль «Відкриваємо Падеревського»

17 листопада та 18 листопада, 19:00, Львівська обласна філармонія (вул. Чайковського, 7)

Львівська національна філармонія збере у своєму залі грандіозних виконавців з Польщі і України, щоб подарувати вам Музику. Щоб познайомити з унікальними, глибокими сюжетами, що прожили, а потім втілили у нотах геніальні композитори. Щоб довести, що сила мистецтва – всеохоплююча і всеперемагаюча!

16.11. – Відкриття VII Міжнародного фестивалю “Відкриваємо Падеревського”. У філармонійному залі, вже традиційно прозвучать перлини симфонічної музики часів Падеревського, а саме музика початку ХХ століття: яскраві та самобутні твори Кароля Шимановського і його сучасників – Бориса Лятошинського та Ігоря Стравинського.

17.11. – до уваги глядачів мультимедійно-музичне дійство, на якому звучатимуть твори Любави Сидоренко натхненні творчістю видатного львів’янина Станіслава Лема.

Концерт «Антоніо Вівальді. Пори року»

17 листопада, 19:00, Будинок органної та камерної музики (вул. Бандери, 8)

«Пори року» є одним з найвідоміших творів Антоніо Вівальді та й всієї епохи бароко. У ньому є вся гама почуттів – від життєрадісної весни до меланхолійної осені, від літньої грози до зимових вечорів біля теплого каміна.

Концерт гурту «Електрофорез»

18 листопада, 19:00 !FESTrepublic (вул. Старознесенська, 24-26)

Журнал Interview назвав цих хлопців «головною групою петербурзького андеграунду». За 6 років плідної роботи музиканти Іван Курочкін і Віталій Тализін не тільки міцно закріпилися в серцях слухачів. Дует вийшов на той рівень, коли на одну пісню записують ремікс американці Xiu Xiu («Эшафот»), а інший трек – «Всё было так» – звучить головною темою в фестивальному фільмі «Городские птички». Дует радує своїх шанувальників творчою продуктивністю і продовжує дарувати всім унікальний, «жорсткий» сінті-поп.

Органне відеошоу

18 листопада 2018, 21:00 Будинок органної та камерної музики (вул. Бандери, 8)

Коли музика оживає на стінах Органного, стає кольором і формами. Коли зображення живе, вібрує, змінюється під ритми і гармонії. Орган і відеоарт – насолода для вух і для очей. У програмі ефектні та вражаючі твори із безсмертної класики.

Місько Барбара. Радіо Афродита 3.0

17 листопада, 19:00, театр Лесі Українки (вулиця Городоцька, 36)

Пісні про війну та любов. І ті, що вже чули, і нові. «Радіо Афродита 3.0.» - Міськова спроба уявити, як звучали б українські хіти ХХ століття на радіостанції УПА, якби її не знищили і вона б до сьогодні крутила нашу музику.

Театральні події

Вистава «Він, вона, вікно, покійник»

17 листопада, 18:00, Львівський академічний духовний театр «Воскресіння» (пл. генерала Григоренка, 5)

П’єса Рея Куні «Він, вона, вікно, покійник» була вперше представлена британським глядачам 1990 року, із захватом сприйнята критикою і отримала премію Лоуренса Олів’є, як краща комедія року. З того часу вона ставилась у багатьох країнах світу. Деякі критики зауважують, що переказувати сюжет комедії Рея Куні – все одно що переказувати німий фільм із Чарлі Чапліном

Виставки 

Виставка «Образи Риму в офортах Піранезі»

До 27 грудня, Львівська національна галерея мистецтв ім. Бориса Возницького (вул. Стефаника, 3)

Виставка вперше познайомить глядачів з творами найвидатнішого гравера італійського мистецтва ХVІІІ ст. Джованні Баттіста Піранезі зі збірки фонду графіки Львівської національної галереї мистецтв.

Читайте також: У Львові відкрили виставку італійських гравюр ХVІІІ століття (фото) 

На експозиції представлені офорти з відомого альбому «Види Риму» («Vedute di Roma». 1748-1778), який багаторазово перевидавався як при житті художника, так і після його смерті та приніс граверу європейську славу.

Виставка «Олег Мінько: мої ієрархії»

До 10 грудня, Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького (просп. Свободи, 20)

Усю творчість Олега Мінька пронизує ідея «пошуку духовних орієнтирів». Становлення художника відбувалось у час нівелювання моральних цінностей. Його естетична позиція починалася з ціннісного протиставлення офіційній доктрині. Тому серед явищ львівського альтернативного мистецтва другої половини ХХ ст. саме шлях Олега Мінька у мистецтві найбільш наближений до європейських некласичних практик ХХ ст., де мистецтво було також тісно пов’язано з ціннісним маніфестом.

Освітні події

Life Engineering Forum | Львів

17 лисопада, 10:00, Центр Шептицького (вулиця Стрийська, 29)

Форум — це можливість ближче познайомитися з тими, хто готовий брати відповідальність за своє життя, хто розуміє, що починати потрібно з себе, і хто відкритий до того, щоб не тільки обговорювати, а й впроваджувати у своєму щоденному житті нові практики і принципи.

Події для всієї сім'ї

Показ фільму Балінт Ревес «Проект бабця»

18 листопада, 19:30, Львівський кіноцентр / Lviv Film Center (вул. Володимира Великого, 14а)

У рамках XV Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Львівській області відбудеться показ фільму «Проект бабця»/Балінт Ревес/Великобританія, Угорщина /2017/89′

Три онуки вирушають разом зі своїми бабусями в анархічну подорож у минуле – складне роуд-муві про міжпоколіннєвий діалог у Великобританії, Німеччині та Угорщині. «Проект бабця» – семирічне дослідження про те, як три молоді чоловіки приймають свою культурну спадщину через надзвичайні життя своїх бабусь: англійської шпигунки, танцівниці з нацистської Німеччини й угорки-комуністки, яка пережила Голокост. Фільм зачіпає класичні цінності і табуйовані історичні теми, і використаний у ньому метод не менш важливий, бо він дозволяє зрозуміти дух сучасної молоді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: