Голову кваліфікаційної комісії суддів облили зеленкою

153419
Фото: відкриті джерела

У Києві в п'ятницю, 16 листопада, невідомі напали на голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергія Козьякова.

Про це повідомляє сайт "Судово-юридичної газети".

Відзначається, що 16 листопада близько 13:00 на виході з готелю Hilton у Києві, де проходить VII Судовий форум, невідомі напали на Козьякова.

Один з нападників хлюпнув в обличчя голові комісії зеленкою, а інший хлюпнув зеленкою на одяг. Після цього нападники втекли.

У ВККС, у свою чергу, заявили, що пов’язують цей інцидент із "активною роботою колективу комісії та особистою позицією голови ВККС" щодо конкурсних відборів та обов’язкового оцінювання суддів всіх судів країни.

Наразі цю версію перевіряє Національна поліція, ведуться слідчі дії.

У комісії повідомляють, що стан Козьякова характеризується як задовільний. Комісія продовжує здійснювати повноваження у звичайному режимі.

Свою думку щодо даного інциденту висловив соратник голови МВС, депутат Антон Геращенко.

"Думаю, що напад - це спроба помсти Сергію Козьякову за його принципову позицію у справі проведення чесного конкурсу в Антикорупційний і Верховний суд України", - сказав Геращенко.

Він зазначив, що поліція вже почала розслідування за фактом насильства щодо державного діяча. Проводиться комплекс дій щодо з'ясування обставин події і пошуку виконавців і замовників таких дій.

Геращенко також закликав посилити заходи безпеки щодо співробітників ВККС, а також міжнародних експертів, які долучилися до проведення конкурсу до Антикорупційного суду.

Довідка. Козьяков призначений членом ВККС України за квотою Мінюсту України (17 жовтня 2014 року). Його обрано головою Вищої кваліфікаційної комісії суддів України 9 грудня 2014 року. Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) відповідає за формування суддівського корпусу, переведення суддів, забезпечення їх кваліфікаційного рівня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: