У неонатальному центрі Львівської ОКЛ провели день відкритих дверей (фото)

46446092_550967598681793_7238722182572933120_n
Фото: Департамент охорони здоров'я ЛОДА

З нагоди Міжнародного Дня передчасно народженої дитини, 17 листопада 2018 року в неонатальному центрі Львівської обласної клінічної лікарні провели день відкритих дверей.

З нагоди Міжнародного Дня передчасно народженої дитини, 17 листопада 2018 року в неонатальному центрі Львівської обласної клінічної лікарні провели день відкритих дверей.

Про це інформує прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА.

Участь у заході взяли генеральний директор Львівської обласної клінічної лікарні Михайло Гичка, головні експерти департаменту з неонатології Ольга Децик та з інтенсивної терапії новонароджених Зоряна Салабай, батьки та маленькі пацієнти.

У світі народжується 15 млн. дітей передчасно, це кожний 10-ий малюк. В Україні щороку орієнтовно 20 тисяч дітей народжується передчасно. Зокрема, у Львівській області – понад 1000 таких немовлят народжуються щорічно. Передчасні пологи – це одна з перших причин дитячої смертності серед новонароджених.

З 2015 року Україна теж долучилася до всесвітньої ініціативи відзначення дня передчасно народженої дитини задля привернення уваги та інформування нашого суспільства про цю проблему.

Фото: Департамент охорони здоров'я ЛОДА

Генеральний директор ЛОКЛ Михайло Гичка наголосив, що медична допомога недоношеним немовлятам повинна надаватися на найвищому рівні. Він запевнив, що незважаючи на брак фінансуваня, робиться багато, бо ціна надто висока - життя маленьких пацієнтів. "Ми маємо добре обладнання, величезні знання та досвід. А ще маємо професіоналів-лікарів! Та ми хочемо бути ще кращими, тому вдосконалюємось, бо цього потребують наші найкращі пацієнти - діти!"

Фото: Департамент охорони здоров'я ЛОДА

«Ми дуже любимо свою роботу і наших діточок. Усі без винятку працівники відділення, задля порятунку своїх крихітних пацієнтів, творять дива. Тут вирує активне життя. А емоції настільки щирі, що їх не заміниш нічим!», - зазначила Ольга Децик.

Батьки передчасно народжених немовлят пригадували моменти, спілкувалися, ділилися своїми спогадами, переживаннями та дякували медикам за збережені життя їхніх дітей.

Слова безмежної вдячності лікарям, які допомагають недоношеним дітям вижити та докладають всіх зусиль, щоб такі діти згодом правильно розвивалися, росли фізично та емоційно здоровими звучали з уст усіх батьків. Найголовніше у важкі хвилини – вірити в те, що все буде добре, і бути впевненими, що їхні діти в надійних і турботливих руках.

Нагадаємо, що недоношеною вважають дитину, яка народилася передчасно (менше ніж 37 повних тижнів). Недоношеними дітьми є діти  із малою масою тіла менше ніж 2500 г. Для передчасно народжених дітей характерною є функціональна незрілість центральної нервової системи, терморегуляції, органів дихання, травлення, кровообігу, кровотворення, імунної системи.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: