Віктора Януковича госпіталізували до реанімації у важкому стані - ЗМІ

yanukvichyi
Фото: ТСН

Екс-президент України Віктор Янукович, імовірно, був госпіталізований у московський НДІ швидкої допомоги імені М. В. Скліфосовського.

У клініці імені Скліфосовського у Москві помітили чоловіка, схожого на колишнього президента України Віктора Януковича, який у період Майдану у 2014 році втік до Росії.

Про це повідомляє "КП" з посиланням на джерело, яке спілкувалося з черговим лікарем, пише 24 канал.

 

За словами медика, Янукович потрапив у клініку ще у п'ятницю, 16 листопада, в нерухомому стані. В екс-президента України запідозрили серйозну травму хребта, а також травму коліна.

Свої травми Янукович нібито отримав під час гри в теніс на відомому підмосковному тенісному корті. Саме звідти президента-втікача в кареті швидкої медичної допомоги і доставили в лікарню.

Під час цього Януковича супроводжували кілька людей. У лікарні на короткий час обмежили доступ для відвідувачів. Потім екс-президент був скерований у реанімацію, але незабаром його відвезли в якусь приватну клініку.

Цю інформацію вже підтвердили у лікарні ім. Скліфосовського, повідомляє Обозреватель.

"Він був, але вже не лежить у нас. Поступив у п'ятницю, йому була надана медична допомога, відпущений того ж дня", - розповіли там.

У свою чергу, один із адвокатів Януковича Олександр Горошинський заявив, що його підзахисний знаходиться у важкому стані і не може рухатися. За його словами, його підзахисний не зможе виступати з останнім словом у суді про державну зраду 19 листопада, передає "Громадське".

«Я був у Москві у п’ятницю. Поїхав обговорити питання його участі у відеоконференції (за якою Янукович має сказати останнє слово). Я зустрівся з ним у лікарні. Діагноз точно сказати не можу, це буде некоректно. Але травма досить важка і він не може рухатися», — сказав адвокат та додав, що Янукович досі станом на 18 листопада перебуває у лікарні.

Горошинський додав, що у Януковича через госпіталізацію є поважна причина неявки на суд — «важка травма».

На питання Громадського про те, як саме Янукович дістав травму, адвокат Горошинський відповідати відмовився та сказав, що в екс-президента спортивна травма. Зазначимо, що російські ЗМІ з посиланням на лікарів повідомили, що Янукович дістав травму хребта та коліна під час гри у теніс.

Адвокат Горошинський також сказав, що ані він, ані інший захисник Януковича Олександр Байдик досі не отримали реєстрацію на діяльність в Росії. Тому вони не зможуть захищати інтереси Януковича під час виступу відеозв’язком.

«Коли я отримаю реєстрацію — я не знаю. Це залежить від Мін’юсту Росії. Але ця процедура може бути прискорена, і я вже подав клопотання про прискорення», — додав захисник.

Зазначимо, вже в понеділок, 19 листопада,екс-президент повинен був виступити із промовою останнього слова в Оболонському райсуді Києва у справі за підозрою в державній зраді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: