Їх поєднала війна. Захисник та волонтерка відкрили у Львові затишний заклад (фото)

квартира 3

Після повернення з війни український захисник Микола Рябушко разом з дружиною-волонтеркою Іриною Бурба відкрили авторський заклад громадського харчування, пише Дивись.info.

Після повернення з війни український захисник Микола Рябушко разом з дружиною-волонтеркою Іриною Бурбан відкрили авторський заклад громадського харчування, пише Дивись.info.

Якщо останні кілька тижнів ви гуляли вулицею Марії Заньковецької, тоді неодмінно бачили вивіску з незвичною назвою «Дзямдзя». Слово це питомо галицьке. І характеризує того, хто дуже поволі наминає щось смачне. Та цікавою в цьому закладі є не лише назва. А і його власники – це доброволець та волонтерка, яких познайомила і поєднала війна.

Микола Рябушко – український захисник, на передову пішов добровольцем. Україну на Сході захищав більше двох років. Микола – інвалід війни. Пройшов, зокрема, Дебальцеве.

«Смішно, злобно, сонно, холодно, дратівливо, весело, по-всякому», - так, розповідає Микола, було там, де свистіли кулі. Куди затишніше у мирному Львові. Де захисник разом із другою половинкою заснували власний заклад. Чоловік каже: у них з дружиною виявились однаковими мрії.

«У нас тут дуже вдале поєднання – дружина має освіту відповідну і працювала до війни в ресторанному бізнесі, вона знає, як заклад працює, внутрішню кухню знає. Вона смачнезно готує, просто бомбезно. А я створював заклади до війни, дизайнером був. Зі своєю структурою будівельною. Тобто я проектував і створював заклади іншим людям – замовникам. І тому у нас тут поєдналося так дуже вдало все докупи», - ділиться з журналістами Микола Рябушко.

Захисник каже: хотіли, аби кафе було незвичним. Тож особливість закладу у тому, що всередині ви почуваєтеся як вдома – у традиційній квартирі.

«Навіть якщо я для замовників робив, я робив щось таке, чого не було. Тому для себе само собою. Тут, я думаю, війна все ж таки вплинула. Тому що як наслідок – на сьогоднішній день хочеться спокою, затишку, смачного, теплого. І от, власне, тому така ідея видно і народилася», - додає захисник.

І наголошує: його завжди дратувала у закладах наявність барної стійки. Яка виступала немов бар’єром. Тому тут у закладі стійки немає.

«Мені здається, що нам вдалося створити той затишок. До нас люди повертаються, хоча ми працюємо менше трьох тижнів. І у нас вже є постійні гості», - зазначає Ірина Бурбан.

 

Заклад загалом зорієнтований на тих, хто любить смачно поїсти. Меню просте і включає домашню кухню.

Серед гостей кафе – як люди старшого віку, так і студенти. Приходити сюди можна і з домашніми улюбленцями. Власники кафе не називають це роботою, бо, «вони вдома».

Нині захисник і волонтерка вдячні війні за дві речі. Перша – їхнє знайомство. А друга – за поповнення у сім’ї. Подружжя чекає на дитину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: