Рим визначився з постійними заборонами для туристів 

630_360_1542627483-219

У столиці Італії, Римі, на постійній основі почали діяти жорсткі правила, що регламентують поведінку туристів.

Так, відпочивальникам відтепер не можна фотографуватися з людьми, одягненими в історичні костюми, розпивати алкогольні напої в громадських місцях у темний час доби, передає Укрінформ.

«Після 72 років очікування в Римі діють нові правила міської поліції», - сказала мер Рима Вірджинія Раджі, оголосивши про нововведення.

Зокрема, відтепер за прилюдне носіння костюма центуріона – римського воєначальника – встановлено штраф розміром 400 євро. Це зробили через численні скарги місцевих жителів і туристів: «центуріони» значно завищували ціни за фотографії, поводили себе настирливо й грубо з перехожими і часом вчиняли кишенькові крадіжки. Такий захід ввели раніше як тимчасовий, а 14 листопада затвердили його як постійний.

Крім цього, забороняється влаштовувати пікніки або просто їсти біля окремих культурних й історичних об'єктів, розташованих у центрі міста. Діятиме й заборона купатися в фонтанах.

Зазначається, що поліція штрафуватиме порушників за невиконання цих правил.

До того ж у Римі заборонили розпивати на вулиці алкогольні напої в скляній тарі з 22:00, з півночі не можна пити просто неба алкоголь з будь-якої ємності, а з 02:00 продавати спиртне заборонено навіть барам і нічним клубам. Штраф за порушення цієї норми становитиме 150 євро, для закладів - 280 євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: