Українські військовослужбовці поїхали на реабілітацію до Польщі (фото)

dav
Фото: Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Десята група поранених українських  прибула на реабілітацію до польського міста Осек.

Десята група поранених українських прибула на реабілітацію до польського міста Осек.

Про це повідомили у регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України.

Зазначається, що завдяки зусиллям українсько-польської громадської програми та благодійного фонду «Добрий Брат» 25 бійців різних підрозділів Сухопутних військ ЗС України та Десантно-штурмових військ, які отримали поранення на Сході України, проведуть декілька тижнів у рекреаційно-реабілітаційному центрі в Республіці Польща.

Традиційно, загальний збір учасників та виїзд відбувся зі Львова, з території однієї з військових частин Десантно-штурмових військ ЗС України.

За декілька годин, військовослужбовці вже перетнули українсько-польський кордон.
За чотири роки існування програми вже понад 200 поранених бійців пройшли там лікування та реабілітацію.

У сусідню країну українських бійців почали відправляти групами з 20-30 осіб з осені 2014 року.

"Коли відправляли на реабілітацію першу групу, планували підтримати конкретних військовослужбовців ДШВ ЗС України та військових частин ССО ЗС України. Саме в середовищі цих бійців було найбільше поранених за період 2014-2015 років. Потім проект поширився на решту підрозділів Сухопутних військ, а згодом і на бійців Нацгвардії, Державної прикордонної служби, добровольчі батальйони, волонтерів тощо.

Реабілітаційний центр у Польщі за один раз може прийняти групу з 33 осіб, але військові потребують додаткової роботи з лікарями. Головним компонентом програми є індивідуальна терапія з реабілітологами. Також військовим надають професійну допомогу й психологи", - йдеться в повідомленні.

Початковим етапом формування кожної групи військових, яких відправлять на реабілітацію, є відбір кандидатів за медичними показниками.

Потім діагноз перевіряють, щоб співпадав із профілем рекреаційно-реабілітайного центру, і починається етап оформлення документів для виїзду за кордон.

Вартість витрат на лікування наших бійців у Польщі становить близько 20 тисяч гривень на одну особу. Зокрема, гроші потрібні для медичних витрат, оскільки послуги самого центру безкоштовні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: