Мінінфраструктури пропонує Раді звільнити електромобілі від акцизного податку та ПДВ

Image_6542468_308_0

Міністерство інфраструктури України розробило та внесло до парламенту законопроекти, якими пропонує звільнити електромобілі, що продаються в Україні, від оподаткуванням податком на додану вартість та акцизним податком.

Крім цього, у даних законопроектах Мінінфраструктури пропонує збільшити інвестиційну привабливість виробництва електромобілів в Україні. Зокрема, там пропонують надавати пільги на виробництво електромобілів та їхніх складових в Україні.

«В цьому році Мінінфраструктури спільно з Укренерго запустили проект створення національної мережі швидких електрозарядних станцій вздовж основних транспортних магістралей України. Це ще один шлях подолання психологічного бар’єру для купівлі електромобілів», — повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Нагадаємо, що в ухваленому Радою законі про розмитнення авто передбачено стягнення акцизного податку з електромобілів.

Зокрема, законом запроваджується ставка акцизу, розмір якого залежатиме від обсягу місткості акумулятора — 1 євро за 1 кіловат.

Зазначається, що у разі набуття чинності закону, для розмитнення найпопулярнішої марки електромобіля в Україні — Nissan Leaf — доведеться заплатити близько 35-40 євро. Розмитнення Tesla може обійтися власникам у 100 євро.

Також наприкінці 2018 року закінчується пільговий період, протягом якого електромобілі звільняються від сплати ПДВ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: