Опоблок втрачає штики: Бойка і Льовочкіна виключили з парламентської фракції

56_main_new.1542705030

Співголова депутатської фракції парламенту «Опозиційний блок» Олександр Вілкул заявив, що з фракції виключили співголову Юрія Бойка та заступника голови фракції Сергія Льовочкіна.

Про це він сказав з трибуни парламенту у вівторок, передає УП.

«Півгодини тому закінчилося засідання фракції. Хочу повідомити, що з лав «Опозиційного блоку» виключили Бойка Юрія Анатолійовича та Льовочкіна Сергія Володимировича», - сказав нардеп.

Наразі у фракції залишився 41 нардеп.

Як раніше повідомлялося, фракція «Опозиційний блок» складається з двох великих груп.

Одна частина орієнтується на олігарха Ріната Ахметова, інша – на олігарха Дмитра Фірташа та екс-главу АП Сергія Льовочкіна.

Групи розсварилися через вступ Юрія Бойка до «Опозиційної платформи – За життя» і союз із Вадимом Рабіновичем на президентських і парламентських виборах без офіційного рішення політичної ради та з'їзду «Опозиційного блоку». Таким об'єднанням група Фірташа-Льовочкіна хотіла продемонструвати групі Ахметова, що вони можуть домовитися і без їхньої підтримки.

Натомість Юрій Бойко заявив, що наразі його членство у згаданій фракції у минулому і він приєднується до створення нової депутатської групи, яка може стати найбільшою у парламенті.

Про це він сказав у коментарі телеканалу «112. Україна», передає УП.

«Опозиційний блок» залишається у минулому. Ми йдемо далі і створюємо депутатську групу «Опозиційна платформа – За життя». Така парламентська група буде створена у парламенті у найближчий час», – сказав нардеп.

За його словами, це правильний крок, оскільки опозиція має об'єднатися і бути реальною противагою «корупційній владі».

Бойко додав, що до новоствореної парламентської групи приєднається також частина опоблоківців, а також депутати з інших груп і фракцій.

Як зазначив голова партії «За життя» Вадим Рабінович, який також є ініціатором опозиційної платформи, планується створити найбільшу групу у парламенті.

«Ми будемо її розширювати за рахунок інших депутатів. Ця платформа націлена на війну з владою. І скоро ви побачите нові прапорці і нові обличчя», – сказав Рабінович.

Натомість депутати, що орієнтуються на найбагатшого українця відмовляються підтримувати кандидатуру Бойка, як єдиного кандидата в президенти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: