Сміттєзвалище у Миколаєві: мешканці занепокоєні критичною ситуацією та написали звернення в прокуратуру

62082807-6fbd-4b85-9195-75d1eaeba8f3
фото: galinfo.com.ua

На Львівщині мешканці міста Миколаєва занепокоєні критичною ситуацією, яка виникла навколо місцевого сміттєзвалища. 

Про це йдеться в колективному звернені мешканців.

Як йдеться у зверненні, незадоволеність громади міста пояснюється тим, що з появою та активного вивезення сміття зі всієї Львівської області відходів екологічна ситуація у місті погіршилась. В першу чергу це стосується води, повітря та ґрунту.

«З весь період існування сміттєзвалище ніхто із контролюючих органів належно не перевірив стан води, ґрунту, правильності захоронення чи трамбування сміття...», - йдеться в зверненні.

У зв'язку з цим мешканці просять Державну екологічну інспекцію здійснити перевірку дотримання ТОВ «Інвестиційна компанія «Екотех» нормативів та стандартів захоронення відходів на території міста Миколаїв та вжити заходів контролю за діяльністю підприємства.

Держспоживчслужбу здійснити перевірку господарської діяльності ТОВ «Інвестиційна компанія «Екотех»  на предмет дотримання чинного законодавства в сфері екологічної безпеки, впливу на навколишнє середовище, а також перевірити стан води, повітря та ґрунту на відповідність санітарним нормам.

А також прокуратуру перевірити перевірити правомірність діяльності ТОВ «Інвестиційна компанія «Екотех», а також перевірити правомірність дій в сфері поводження з відходами міського голови Миколаєва Щебеля А.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: