Як Ганущин відзвітував за третій рік роботи Львівської облради (фото)

IMG_1087

Про третій рік роботи Львівської обласної ради VІІ скликання сьогодні відзвітував її голова Олександр Ганущин.

За його словами, пріоритетами у роботі ради були зокрема розвиток інфраструктури, проекти місцевого розвитку, енергозбереження в бюджетній сфері, екологія, транскордонне та міжнародне співробітництво, національна пам’ять та допомога ЗСУ, співпраця Львівщини та Луганщини.

Інфраструктура

Завдяки Державному дорожному фонду обласний бюджет отримав 583,2 млн грн субвенції для ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

Загалом відремонтовано 337 км доріг на суму 737,3 млн грн. З обласного бюджету було виділено 252,2 млн грн на дороги загального користування місцевого значення, та 35,9 млн грн на дороги комунальної власності у 46 населених пунктах області.

Облрада також виділяла кошти на розвиток спортивної інфраструктури. Так, було   облаштовано 99 спортивних майданчиків, з них 29 із штучним покриттям, 61 з  тренажерним обладнанням. З обласного бюджету було виділено 24,3 млн грн.

Мікропроекти

У 2018 році на новий рівень вийшов конкурс проектів місцевого розвитку - створено онлайн-платформу для адміністрування, збільшено фінансування, розширено пріоритети, удосконалено систему оцінки проектів.

Так, цьогоріч реалізується рекордна кількість проектів – 1007 загальною вартістю 253,6 млн грн. З них 122,7 млн грн це кошти обласного бюджету, 77,2 млн грн - з місцевих бюджетів, ще  53,7 млн грн - небюджетні кошти.

«Це найдієвіша обласна програма, яка отримала у 2018 році рекордне фінансування з обласного бюджету, і перейшла позначку в 1000 бенефіціарів відкритого конкурсу. В Україні немає аналогу, що дозволяв би залучати на міні-проекти до 400 тисяч гривень», - заявив голова облради.

Національна пам’ять і підтримка армії

У 2018 році облрада виділяла кошти на реалізацію політики національної пам’яті, допомогу Збройним силам України та роботу з ветеранами АТО. Так на спорудження пам’ятника Героям ЗУНР та УГА було виділено 5,1 млн грн.

Встановлено 12 пам’ятних хрестів загиблим воїнам на Львівщині – 12, ще 12 до кінця року буде встановлено на сході.  У приміщенні колишнього Російського культурного центру відкрито «Будинок воїна», на це з обласного бюджету було виділено 6,5 млн грн. Врегульовано статус 227 бійців-добровольців АТО. 41 військова частина  розташована на Львівщині отримала допомогу з обласного бюджету на загальну суму 16,6 млн грн.

Енергозбереження

На енергозбереження в бюджетній сфері з облоасного бюджету цьогоріч було виділено 35,3 млн грн. За ці кошти реалізовано енергоощадних заходів в установах бюджетної сфери на 34,6 млн грн. Ще 300 тис.грн пішло на виготовлення проектно-кошторисної документації, і 400 тис. на проведення енергоаудиту в бюджетних закладах.

Призначення керівник медзакладів та медреформа

У 2018 році проведено 17 відкритих конкурсів на посади керівників комунальних медзакладів, визначено 14 переможців. З ними укладено контракти терміном на 5 років. Облрада також прийняла рішення щодо перетворення низки закладів охорони здоров’я в комунальні некомерційні підприємства.

Транскордонне співробітництво

Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна» є лідером у залученні коштів міжнародної технічної допомоги. У межах Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020 реалізовуються 6 проектів із загальним бюджетом понад 12,5 млн євро, сюди входить і грант ЄС для українських партнерів у розмірі 6 млн євро.

Співпраця з Луганщиною

У 2018 році продовжувалася співпраця Львівщини та Луганщини умежах проекту «Змінимо країну разом» у форматі освітніх, культурних, медійних обмінів.  Реалізовано 40 проектів на загальну суму 2,2 млн грн.

«2018 рік для нас дійсно роком прориву у міжрегіональній співпраці з Луганщиною. Окрім цього, ми виграли спільний проект з Міністерством освіти і науки, що передбачає спільні дії між 15 школами Львівщини і Луганщини. Переконаний, така співпраця має колосальне значення для «зшивання» країни», - заявив Олександр Ганущин.

Екологія

Впродовж 2018 року ЛОР створила 19 об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею 188,92 га, зокрема 6 ботанічних пам’яток природи місцевого значення, 1ландшафтний заказник місцевого значення, 12 лісових заказників.

Крім цього, на території Львівського лісового селекційно-насіннєвого центру реалізовується проект з влаштування цеху посіву та теплиць. У 2018 році профінансовано на реалізацію проект було виділено 9,5 млн грн.

Тут вирощуватимуть сіянці високопродуктивних лісових порід, сіянці біотичностійких порід.

«Залишилося кілька місяців і буде завершений унікальний і єдиний на всю Україну проект зі створення суперсучасного розсадника зі шведською технологією вирощування мільйонів саджанців лісових порід із закритою кореневою системою», - розповів голова облради.

Також у планах ЛОР створення Національних природних парків «Бойківщина»  (площею 12240 га), та «Королівські Бескиди» (площею 8997 га).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: