Які свята відзначають 21 листопада (іменини, народні прикмети)     

0f323005e98f6c7b2bae1e92040407af_1245x450

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 21 листопада в Україні і світі.    

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 21 листопада в Україні і світі.    

Свята 21 листопада

Українське свято День Гідності та Свободи було започатковане Президентом України Петром Порошенком 13 листопада 2014 року відповідним указом. Воно відзначається на честь початку двох українських революцій: Помаранчевої революції (2004) та Революції гідності (Євромайдану) (2013).

Нагадаємо що в 2005 році Віктор Ющенко будучи президентом встановив на 22 листопада День свободи в Україні на честь початку Помаранчевої революції. Пізніше, наступний Президент Віктор Янукович переніс це свято на 22 січня та об'єднав його з Днем соборності України започаткувавши в 2011 році нове свято - День Соборності та Свободи України. І вже діючий президент Петро Порошенко указом від 13 листопада 2014 року скасував свято День Соборності та Свободи України та відновив свято Дня соборності України, а на 21 листопада встановив нове свято на честь початку двох українських революції - День Гідності та Свободи України.

Починаючи з 2017 року, свій професійний день десантники відзначають 21 листопада, а не 2 серпня (радянська традиція). Нова дата святкування пов'язана з небесним покровителеем новостворених десантно-штурмових військ України - Святим Михаїлом, генералом небесного воїнства, того святого, який в Судний день поведе війська світла в бій з військами темряви в битві під Армагеддоном.

Свято Православної церкви на честь шанованих небесних безтілесних сил на чолі з Михайлом. Святкування припадає на 21 листопада.

21 листопада відзначають Всесвітній день вітань. Його придумали в 1973 році коли у світі відбувалися декілька масштабних конфліктів. Це свято запропонували відзначати два брати: Брайен і Майкл Маккомак. Вони заявили, що це свято буде своєрідним протестом проти напружених відносин між різними країнами. Щоб повідомити всьому світу про нове свято, брати розіслали в безліч держав свої письмові привітання, в яких не було жодних ідеологій, а лише одне прохання — надіслати таке ж привітання ще десятьом людям. Буквально відразу ж ідею братів Маккомак підтримали в 180 країнах.

Зараз свято вітань стало багатонаціональним та незалежним від таких чинників, як професія, релігія або переконання людей, які його відзначають. Цей день об'єднує дітей та дорослих, зірок кіно та звичайних електриків — усіх, хто прагне зробити світ більш толерантним та дружнім. Традиційно у день вітань багато людей з усіх куточків світу розсилають одне одному листи з привітаннями. Сьогодні це переважно роблять за допомогою Інтернету.

Всесвітній день телебачення був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН в 1998 році. Свято було призначене на 21 листопада, оскільки двома роками раніше в цей день відбувся перший Всесвітній телевізійний форум.

Зараз у рамках святкування цієї події виходять в ефір різні телепередачі, присвячені актуальним проблемам розвитку телебачення.

Іменини 21 листопада

Цього дня іменини святкують: Михайло, Гаврило, Анфіса.

Народні прикмети
  • Якщо стоятимуть густі тумани, то така погода буде до 19 грудня
  • Якщо цього дня сніг буде мокрим, то майбутній урожай буде хорошим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: