Чорна п'ятниця у Львові: лайфхаки для шопінгу та де шукати знижки

cc44db54-4ffa-4b32-b1f0-76122f940074

Триденний розпродаж, створений за мотивами американської Black Friday, стартує в українських магазинах вже в п'ятницю (а десь — і раніше).

Щоб не розгубитися у вирі знижок, ми склали короткий гід — що і де купувати.

Чорна п'ятниця — п'ятниця після Дня подяки у США. З неї починається традиційний різдвяний сезон розпродажів. Оскільки День подяки припадає на четвертий четвер листопада, «Чорна п'ятниця» випадає в проміжок часу з 23 по 29 листопада.

2018 року цей день припадає на 23 листопада.

Чорна п'ятниця не є офіційним святом, але багато працівників у цей день беруть відгул, за винятком співробітників роздрібної торгівлі, оскільки в цей день потік покупців істотно зростає. У Чорну п'ятницю магазини відкриваються дуже рано — близько 5-ї ранку, а деякі найбільші торговельні мережі — навіть опівночі. Першим покупцям пропонують серйозні знижки — це робиться для того, щоб залучити якомога більше клієнтів.

В Україні «Чорна п'ятниця» проводиться з 2013 року. Більшість розпродажів в Україні влаштовують інтернет-магазини. Згідно з дослідженням від Black Friday Global, в якому взяли участь 12 000 осіб із 55 країн світу, більше 30 % українців готові «полювати» за знижками в 2018 році та саме в Україні від Чорної п'ятниці можна отримати одну з найбільших вигод у світі: перше місце у цьому рейтингу посідає США — 68 %, друге — Україна з 66 %, а замикає трійку лідерів Канада — теж 66 %.

Зазвичай розпродаж продовжується на вихідних. Натомість наступний понеділок іноді називають «кіберпонеділком», коли розпродаж продовжується в інтернет-магазинах.

Лайфхаки для вигідних покупок

  1. Складіть список бажаних покупок, порадьтеся з близькими. Товари в такому списку слід розмістити в порядку важливості. До речі, в Чорну п'ятницю з великою знижкою можна придбати несезонний одяг. Наприклад, літнє взуття, сукні, легкі куртки і т.д. Якщо у вас є така необхідність, окрему позицію «на майбутнє» рекомендується відвести саме для таких речей.
  2. Наступним кроком для вигідних покупок у Чорну п'ятницю є планування бюджету. Чітко визначитеся з сумою, яку збираєтеся витратити. У день розпродажу не беріть з собою грошей більше встановленого ліміту, щоб не піддатися на хитрі маркетингові ходи. На банківській картці також можна встановити обмеження.
  3. На шопінг краще вирушати з добре підготовленими напарниками. Розподіліть, хто і що повинен купити, і йдіть по різних відділах.
  4. Тим, хто збирається провести Чорну п'ятницю в онлайн-магазинах, також варто проаналізувати асортимент, ціни та знижки. Крім цього, заздалегідь потрібно ознайомитися з умовами оплати і доставки, якщо потрібна реєстрація - створити акаунт. Перевагою покупок в мережі є не тільки відсутність черг, але також і можливість заздалегідь відкласти речі в «кошик». А коли стартує розпродаж — просто натиснути на кнопку «купити».

Де у Львові шукати знижки

Знижки до 70% робитимуть також магазини у ТРЦ Forum Lviv, а також до «чорної п’ятниці» долучиться ТРЦ King Cross Leopolis. До слова, ТРЦ Victoria Gardens і ТРЦ King Cross Leopolis під час «чорної п’ятниці» розігруватимуть телефони.

Покупцям магазину Citrus пропонують до 70% знижок. При цьому дозволяють клієнтам самостійно вибрати товари для знижок. Згідно з умовами акції, користувач має можливість вибрати п'ять товарів, на які хоче отримати знижку. За кілька днів до старту акції магазин проведе підсумки і обере 10 найбільш популярних товарів, за які голосували покупці. Саме ці товари потраплять на розпродаж в Чорну п'ятницю.

Allo обіцяє, що в рамках акції покупці отримають мінімальну знижку 20%. При цьому деякі товари можна буде придбати зі знижкою до 70%. У цілому компанія обіцяє 500 товарів, які можна буде придбати дешевше. Щоб отримати інформацію про інші знижки, потрібно заздалегідь зареєструватися на сайті. Як обіцяють в компанії, таким чином клієнти отримають доступ до розпродажу швидше. Крім того, зареєстровані покупці отримають доступ до багатьох ексклюзивних товарів за вигідними цінами.

Компанія MOYO проводить розпродажі в кілька етапів. Так, перший етап триває з 15 по 22 листопада. У цей проміжок магазин обіцяє більше 7500 товарів зі знижками, які будуть досягати до 75%. У компанії відзначають, що деякі товари будуть продавати нижче закупівельних цін. А 23 листопада, в Чорну п'ятницю, стартує другий етап. В цей день стануть доступні ексклюзивні пропозиції та новинки.

Магазин Comfy обіцяє знижки на наступні категорії товарів: смартфони; пилососи; телевізори; холодильники; пральні машини; ноутбуки; навушники; смарт-годинник; а також приставки Sony PS4.

Eldorado пропонує розпродаж не один день, а цілий місяць. У «чорний листопад» компанія обіцяє розпродаж до -70%. Ця акція триватиме до 25 листопада.

По всій мережі книгарні «Є» у 13 містах протягом одного дня — 23 листопада —буде діяти знижка на весь асортимент товарів.

У ТЦ «Епіцентр» товари зі знижкою до 60% можна придбати протягом 12 – 25 листопада. У інтернет-магазині товари зі знижками можна купити з 12 листопада, а розпродаж у магазинах мережі розпочнеться 23 листопада.

22 – 25 листопада також відбудеться розпродаж товарів на сайті та у магазинах Jusk. Знижки до 70% будуть діяти на понад дві тисячі товарів. На сайті гіпермаркету «Ашан» анонсували знижки до 71% на товари для кухні, освітлення, техніку, канцелярію, автотовари та ін. У всіх магазинах мережі ТЦ Metro протягом 23 – 25 листопада обіцяють знижки до 50%.

П'ятниця — не єдиний шанс

Варто пам'ятати, що не обов'язково прив'язувати свої сподівання на вигідну покупку до однієї дати.

У багатьох магазинів знижки йдуть всі вихідні після Чорної п'ятниці, а в понеділок онлайн магазини проводять інший великий розпродаж — Кіберпонеділок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: