На Україну насувається антициклон Constantin, у неділю до -12°

630_360_1542623408-568

В Україну 23 листопада прийде антициклон Constantin. Температура у п'ятницю вночі 4-9° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

Як повідомили в Українському гідрометцентрі, 23-24 листопада буде хмарно з проясненнями, без опадів, а в неділю у західних, північних, місцями центральних та Харківській областях - мокрий сніг та дощ.

23 листопада на дорогах країни, крім південної частини та більшості північних областей, подекуди ожеледиця. У Карпатах вночі та вранці місцями туман. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура вночі 4-9° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла; на Закарпатті вночі від 4° тепла до 1° морозу, вдень 3-8° тепла.

24-25 листопада також буде хмарно з проясненнями. 24 листопада без опадів, лише вночі на крайньому заході невеликий сніг та дощ; 25 листопада в західних, північних, місцями центральних та Харківській областях мокрий сніг та дощ (вдень на заході дощ), на дорогах місцями ожеледиця. Вітер переважно південно-західний, 3-8 м/с. Температура вночі 2-7° морозу, на сході країни 7-12° морозу, вдень від 4° морозу до 1° тепла, на заході, 25 листопада і на півдні країни 2-7° тепла; на Закарпатті вночі 0-5° тепла, вдень 7-10°.

26 листопада в Україні невеликий мокрий сніг та дощ (вдень на півдні та Закарпатті переважно дощ), а 27 листопада у північних та західних областях невеликий сніг, на решті території опади (у Приазов'ї переважно у вигляді дощу). Температура вночі та вдень від 4° морозу до 2° тепла (вночі 27 листопада в західних та північних областях 2-7° морозу); на півдні країни вночі 0-5° тепла, вдень 26 листопада 5-10°, 27 листопада 1-7° тепла.

У Києві та по області 23 листопада хмарно з проясненнями, без опадів, вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура у столиці вночі 4-6° морозу, вдень 0-2° морозу, по області вночі 4-9° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

24-25 листопада у столиці хмарно з проясненнями. 24 листопада без опадів; 25 листопада вночі невеликий сніг, вдень помірний сніг з дощем, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер переважно південно-західний, 3-8 м/с. Температура вночі 2-7° морозу, вдень від 4° морозу до 1° тепла.

26-27 листопада у Києві очікується невеликий сніг. Температура вночі та вдень від 4° морозу до 1° тепла (вночі 27 листопада 2-7° морозу).

Як зазначила у Facebook синоптик Наталка Діденко, 23 листопада в Україну прийде антициклон Constantin.

«Це означає, що суттєвих опадів не буде. Атмосферний фронт, який черкає на прогностичній карті наше Лівобережжя, максимум, що може зробити - збільшити хмарність. Але серйозні опади малоймовірні... А ось у неділю на Заході, Півночі, включно з Києвом, у більшості центральних областей та на Харківщині пройдуть дощі та мокрий сніг. Опади принесуть невелике потепління. Проте це підвищення температури повітря слабо відчується у зв'язку з типово листопадовою хмарністю та вологістю», - написала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: