ОХМАТДИТ отримав від уряду Японії діагностичне обладнання

_103292422_27164297_1923263091317752_1180013570227431537_o

Сьогодні ОХМАТДИТ від Уряду Японії отримав діагностичне обладнання на загальну суму понад 24,6 мільйона гривень. Ці прилади дозволять лікарям найбільшої дитячої лікарні України проводити необхідні тести з високою точністю.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомила в.о.міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Нове гістологічне обладнання дозволить оперативно виконувати складні дослідження, а отримані дані використовувати також для наукових досліджень і попередження хвороб у майбутньому.

«Зокрема отримали прилади для діагностики та лікування пацієнтів з патологією шлунково-кишкового тракту та легень. Завдяки цьому, своєчасне лікування щорічно зможуть отримати близько тисячі важкохворих дітей, які лікуються в ОХМАТДИТі.

Дослідження на новому обладнанні проводитимуть також й для пацієнтів лікарні у Києві, а й для дітей з усієї країни.

Цінне обладнання для ОХМАТДИТУ — це лише частина великого проекту, який ми здійснюємо у рамках Угоди між урядами України та Японії про технічне співробітництво та грантову допомогу.

Загалом українські лікарні отримають найсучасніші японські прилади для діагностики і лікування на суму понад 112 мільйонів гривень. Перша хвиля поставки розпочалася в кінці 2017 року та була закінчена в 2018 році. Крім ОХМАТДИТу, обладнання отримали також Харківський обласний клінічний центр урології і нефрології ім. В.І. Шаповала і Рівненська центральна міська лікарня», – написала Уляна Супрун.

Вона зазначила, що у «другій хвилі» поставки обладнання надійдуть до відділень екстреної медичної допомоги лікарень в Івано-Франківську, Житомира, Черкас, Сміли, Рівного, Запоріжжя і Харкова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: