У Львові відбудеться Фестиваль українського соціального кіно. Деталі

Вперше у Львові у Палаці Хоткевича 23-25 листопада відбуватиметься Фестиваль українського соціального кіно.

У програмі заходу перегляди фільмів, творчі зустрічі з акторами, кіно- й театральними діячами, панельні дискусії й майстер-класи.

Першого дня фестивалю, у п'ятницю 23 листопада, учасники переглядатимуть фільм режисера Володимира Тихого, який зняли за п'єсою львівського драматурга Павла Ар'є «На початку і наприкінці часів». Початок заходу о 17:00 на камерній сцені Палацу Гната Хоткевича, Гнатовому Льосі. Після цього учасники ,будуть спілкуватися із героєм фільму, актором львівського театру імені Леся Курбаса Ярославом Федорчуком.

Другий день заходу розпочнеться о 12:00 у Центрі Довженка показом фільму «Серце, запалене любов’ю». Стрічка присвячена життєвому і творчому шляху отця Михайла Вербицького. А о другій годині, у Палаці Хоткевича відбудеться панельна дискусія «Документальне кіно: чому, для кого і за які гроші». У ній візьмуть участь літературознавець, франкознавець, директор Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка Богдан Тихолоз, журналіст і музикант Богдан Кутєпов, кінорежисер і кінопродюсер Богдан Кривень, карпатський поет Василь Зеленчук та директорка департаменту розвитку Львівської міської ради Наталія Бунда. Після дискусії учасники фестивалю переглянуть документальні фільми «Історична правда з Вахтангом Кіпіані: Гуцульський театр Хоткевича» та «Життя і Смерть у Гуцулії». Завершить другий день майстер-клас «Документальне кіно в наплічнику» від Богдана Кутєпова. Початок майстер-класу о 17:00.

Фестиваль завершиться показом документального фільму «Небесна сотня: Зима, яка нас змінила» та дискусією «Громадянське суспільство після Майдану» приурочена до п`ятій річниці від початку Революції Гідності. Початок дискусії о другій годині.

Вхід на всі події фестивалю вільний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: