У Росії помер глава ГРУ, якого звинувачували в отруєнні Скрипалів

BDFB3C60-AB1D-4701-B8F5-D6FCE7F3B5CE_cx0_cy2_cw0_w1023_r1_s

Глава російської військової розвідки, якого Захід звинуватив у низці насильницьких нападів, помер у середу після «серйозної та тривалої хвороби», заявило в четвер Міністерство оборони Росії, називаючи його «справжнім сином Росії».

Глава російської військової розвідки, якого Захід звинуватив у низці насильницьких нападів, помер у середу після «серйозної та тривалої хвороби», заявило в четвер Міністерство оборони Росії, називаючи його «справжнім сином Росії», передає Голос Америки.

Міністерство оборони похвалило 62-річного генерал-полковника Ігоря Коробова, який керував шпигунським агентством, відомим як ГРУ, починаючи з 2016 року, заявивши, що він став Героєм Росії за його службу на цій посаді. Це найвища державна нагорода.

Міністр оборони Сергій Шойгу, близький союзник президента Володимира Путіна, висловив співчуття родичам Коробова, а державне інформаційне агентство ТАСС процитувало військове джерело, яке нібито заявило, що віце-адмірал Ігор Костюков, перший заступник голови агентства, заміняв Коробова під час його хвороби і є фаворитом на його посаду.

Великобританія звинуватила ГРУ у спробі отруїти колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку нервово-паралітичною речовиною, а американські спецслужби стверджують, що ГРУ намагалося втрутитись до президентських виборів 2016 року.

Росія заперечує всі ці звинувачення.

Питання майбутньої долі Коробова почало привертати увагу з того часу, як з’явилося не підтверджене повідомлення ЗМІ про те, що Путін викликав його після інциденту зі Скрипалем і серйозно критикував операцію, яка залишила Скрипалів живими, а ГРУ – мішенню для кепкувань західних ЗМІ.

Коробов не був присутній на церемонії в Москві цього місяця, коли Путін та інші високопоставлені чиновники святкували 100-річчя ГРУ.

Сполучені Штати включили ім’я Коробова в березневий санкційний перелік осіб, які, як вважалося, допомогли «підірвати кібербезпеку від імені російського уряду».

Коробов був радянським військовим ветераном, який служив у військово-повітряних силах і, згідно з офіційною біографією, почав працювати в ГРУ в 1985 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: