Українка розповіла про особливості життя на Мальдівах

630_360_1446629257-5419

Українка Ольга Фішелева з Дніпра два роки працює на Мальдівах. 

Про особливості життя на острові дівчина розповіла Gazeta.ua.

«Два роки працювала в Еміратах. Коли залишилася без роботи, почала надсилати резюме у різні країни. Так отримала пропозицію працювати співробітником зі зв'язків із гостями на одному з мальдівських островів. Мала повністю супроводжувати туристів - зустрічати, поселяти та консультувати з усіх питань, - розповідає українка. - Якщо приїхати, як турист, візу на 30 днів безкоштовно ставлять в аеропорту. У моєму випадку компанія повністю взяла на себе витрати за переліт та оформлення документів. Але, щоб отримати робочу візу, довелося пройти медогляд».

За словами дівчини, працівники на острові живуть у невеликих двоповерхових будинках, на кожному з яких від п'яти до десяти кімнат. Залежно від посади можна жити самому або ділити кімнату з певною кількістю людей. У кімнаті є душ, туалет, телевізор. Також готель надає всі необхідні засоби для прибирання.

«Харчуватися безкоштовно ходили у столову готелю. Оскільки на острові немає можливості приготувати або придбати собі їжу, меню намагалися робити різноманітним. Щоразу мали на вибір кілька різних страв, як для європейців, так і для азіатів. Давали рибу, м'ясо, яєчню, картоплю, макарони, сосиски, рис, сирні нарізки, нутеллу, віденські вафлі, йогурти, молоко, пластівці. Оскільки багато співробітників приїхали з інших країн, на їхні національні свята нам організовували морепродукти, різні солодощі та торти», - додає Ольга.

Українка зазначила, що якщо співробітник добре виконав свою роботу, то роботодавці надавали безкоштовну вечерю в ресторані нашого готелю або можливість поїхати на інший острів. «Так побувала у готелі, де відкрили перший у світі підводний ресторан», - підкреслила вона.

При цьому емігрантка розповіла, що незважаючи на відсутність медичного страхування, працедавці покривають усі витрати на лікування. На острові є невелика клініка, аптека та лікар.

Також для працівників на території готелю є тенісний корт і тренажерний зал. Після роботи чи у вихідний можна відпочивати на пляжі, пірнати із маскою та ластами. На острові є і магазини, де можна придбати необхідні дрібниці для життя. Але загалом асортимент розрахований на туристів - солодощі, морозиво, сувеніри.

На думку Ольги, основним мінусом життя на острові є обмежений простір.

«Головний мінус у тому, що життя обмежується островом розміром 110 на 600 метрів. Зазвичай працівники не затримуються довше, ніж на рік. Хоча є й такі, що працюють більше. Це хороший варіант для тих, хто ще не має сім'ї і хоче накопичити гроші на якусь ціль. Адже в місяць можна витрачати не більше 50 доларів. А зарплатня в рази більша за таку ж роботу, скажімо в Еміратах. У моєму випадку основна витрата - це супутниковий Інтернет. Вай-фай, який є у готелі, дуже повільний. Тому доводилося купувати 20 гігабайт за 70 доларів у місяць, щоб мати можливість подивитися якісь ролики та спілкуватися із друзями і рідними у соціальних мережах», - додала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: