З’явилося відео, як леви з Самбірського зоокутка освоюються в Африці

1
Скрін з відео.

Благодійний фонд «Міжнародна організація Лоуренса Ентоні» оприлюднив відео, як троє левиць зі Самбірського зоокутка і лев з Хмельницького освоюються на новому місці – реабілітаційному центрі в Південній Африці.

Нагадаємо, у Самборі леви жили у приватному зоокутку, який належить колишньому голові Самбірської РДА Івану Білаку. Зоозахисника неодноразово зверталися до власника щодо вкрай незадовільних умов утримання тварин. А 2016 року навіть стався прикрий інцидент, коли лев пошматував руку чоловікові, який напідпитку хотів пригостити тварину печивом.

Натомість лев Натан жив у приватному звіринці Сергія Пальохіна у Хмельницькому.

Про левів дізнався благодійного фонду «Міжнародна організація Ентоні Лоуренса», який поставив собі на меті забрати тварин і відправити до спеціального реабілітаційного центру для левів у Південній Африці.

Увесь процес – від початку виготовлення необхідних документів СІТЕС до вильоту з аеропорту «Бориспіль» і прибуття до Африки зайняв понад півроку.

Додамо, що Ентоні Лоуренс – легендарний південноафриканець, який врятував сотні диких тварин, зокрема і Багдадський зоопарк у розпал військових дій. Він своїм коштом купував корм для тварин і охороняв звіринець від мародерів. Помер Ентоні Лоуренс 7 березня 2012 року. 7 березня 2012 Лоуренс Ентоні помер. Того дня сталася історія, яка перетворилася на легенду. Через два дні після смерті Лоуренса Ентоні дикі слони з'явилися в його будинку на чолі з двома великими слонихами. Стадо диких слонів прибуло в масовому порядку, щоб попрощатися з їх улюбленим другом. Загалом 31 слон терпляче йшов понад 12 км, щоб досягти південноафриканського будинку їх рятівника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: