Німецький хірург із львівськими колегами безкоштовно прооперували понад 30 дітей

eksner-e97c0d584fc742b65aeed780fd4012b2
Фото: ЛМР

У Львові за чотири дні Клаус Екснер провів півсотні консультацій, та разом з львівськими хірургами прооперував 31 дитину.

Про це повідомили в прес-службі ЛМР.

Зазначається, що на на базі опікового центру 8-ї міської клінічної лікарні з 18 до 21 листопада фахівець проконсультував 53 діток з 14 областей України, та спільно з львівськими хірургами прооперував 31 дитину зі складними вродженими і набутими вадами.

Це уже десятий візит німецького лікаря до Львова.

Як розповіли в КНП «8-а міська клінічна лікарня м. Львова», хворих лікували зі всієї України.

Зокрема, окрім Львова і Львівської області, пацієнти були з Тернопільської, Івано-Франківської, Вінницької, Одеської, Чернівецької, Дніпровської, Луганської, Рівненської, Волинської, Хмельницької, Київської, Черкаської та Закарпатської областей. Загалом хірурги проконсультували 53 пацієнтів, та 31 — прооперували.

«За три операційні дні виконано 31 оперативне втручання дітям щодо вроджених та набутих вад розвитку. Зокрема, з приводу вроджених та післяопікових птозів верхніх повік — 20 операцій, реконструкції зовнішнього вуха — 2 операції, реконструкція рубцевих дефектів — 3 операції», — каже завідувач опікового центру 8-ї міської клінічної лікарні Василь Савчин.

Оперували хірурги з 8 години ранку до 8 години вечора.

Особливе зацікавлення у львівських лікарів викликала демонстраційна операція пластики дефекту молочної залози клаптем широкого м’яза спини, видалення кровоточивої гемангіоми у 5-місячної дитини, яка напередодні була переведена із обласної дитячої лікарні «Охматдит».

Власний досвід реконструктивних операцій професор Клаус Екснер презентував у вигляді лекції, яку прийшли послухати колеги багатьох львівських клінік та студенти Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: