Порошенко підписав закони про розмитнення «євроблях»

unnamed (11)
Фото: ІА Дивись.info

Президент України Петро Порошенко підписав закони №8487 та №8488 про розмитнення автомобілів з європейськими номерами.

"Всі кошти від цього, від першої й до останньої гривні, підуть до Пенсійного фонду на покриття його дефіциту, на індексації пенсій, на виплати в першу чергу тим, хто отримує мінімальну пенсію. Це чітко й недвозначно передбачено законом", - повідомляється на сторінці глави держави у Фейсбук.

Власників таких авто Порошенко закликав у передбачений законом термін скористатися пільговим порядком розмитнення і утриматися від акцій протесту.

"Без податків не буває армії, без податків не буває доріг, без податків не буває освіти. І державу будуть не президенти, не уряди, не депутати, а платники податків. Це має стати аксіомою, і підписання зазначених законів – крок у тому напрямку. Дякую усім за розуміння і здатність до компромісу", - додав він.

Нагадаємо, 8 листопада Верховна Рада проголосувала за законопроект №8487, що вводить нові акцизи на розмитнення автомобілів.

Того ж дня парламент проголосував за законопроект №8488, яким вводиться обмеження на кількість авто, які можна ввозити без грошового забезпечення на митну територію України, і посилюється відповідальність за порушення митних правил.

Громадська організація "АвтоЄвроСила" оголосила на 20 листопада у 46 містах України початок безстрокової "акції громадської непокори".

Зазначалося, що протести триватимуть до "отримання результатів щодо питання відміни законопроектів №8487 та №8488.

Учасники акції вимагають зокрема скасувати коефіцієнт віку для автомобілів з ЄС в розрахунку вартості акцизу, тому що, за ухваленими законами, чим "старше" автомобіль, тим вища ставка.

20 листопада "євробляхарі" почали частково блокувати рух на кількох дорогах державного значення та перекрили вулицю Грушевського в Києві поблизу Верховної Ради.

21 листопада Національна поліція закликала водіїв не розмитнених авто розблокувати дороги і проводити акції протесту в рамках правового поля, не порушуючи прав інших громадян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: