У Львові діти вшанували пам'ять жертв Голодомору (фото)

IMG_1376

Сьогодні, 23 листопада, біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору, який поруч із музеєм «Територія Терору», учні школи № 87 вшанували пам'ять жертв Голодомору.

Зокрема, діти виклали композиції з колосків пшениці та запалили свічки в пам’ять про загиблих, передає кореспондент Дивись.info.

Заступниця директора з навчально-виховної роботи середньої загальноосвітньої школи №87 імені Ірини Калинець Марія Шкорпаняк розповіла, учні школи кожного року готуються вшановувати День пам'яті Голодомору 1932-33 років.

"Кожного року ми долучаємося до міської акції вшанування всіх тих, хто безневинно загинув у часи Голодомору. Тут присутні дітки з 6-А, 7 та 10 класу. Кожного року вони переглядають фільми, приходять на лінійку, виконують реквієм по Голодомору.

Цього року Голодомор ми втілили у символі метелика, що символізує душі безневинно загиблих людей у часи Голодомору", - зазначила пані Марія.

Крім того, діти принесли колоски пшениці та обв'язали їх чорною стрічкою.

А також Марія Шкорпаняк розповіла, що у приміщенні школи стоїть величезна символічна свічка, зроблена із різнокольорових паперових метеликів.

"Тут діти зробили композицію, в якій є калина, туя, як символ туги та смутку за померлими та - колосся пшениці, як символ того, що в ті часи бракувало хліба", - додала заступниця директора школи.

Свою чергою, учениця 11 класу Мар'яна Панчишин зазначила, що про Голодомор учням розповідають ще з 1-го класу.

"Насправді це жахливо. Саме тому ми повинні про це згадувати, аби такі події більше не повторилися. Адже історія має таку здатність повторюватися, якщо ми її не вчимо", - відзначила школярка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: