Львів'янам наочним флешмобом показали, як винищували українців у Голодомор (фоторепортаж)

IMG_1453

Сьогодні, у роковини Голодомору 1932-1933 років у Львові провели моторошний флешмоб.

Біля львівської ратуші зібралися представники Української академії лідерства, які мали на меті показати - як винищували українців у Голодомор і якими нестерпними були умови виживання, - повідомляє кореспондент Дивись.info.

Перед стартом акції біля ратуші зібралося близько сотні осіб. Організатори зачитали їм дані, скільки приблизно українців загинуло через штучний голод (цифри дослідників, що займаються цією темою значно перевищують офіційні та ті, які намагаються просувати спадкоємці СРСР) та додали інформацію про те, як активно Радянський союз продавав вилучене в українських селян зерно за кордон.

 

Організатори флешмобу навели цифри - скільки українців помирало щомісяця, щотижня, щодня й навіть щохвилини. Кожен день на території України вмирало стільки людей, скільки могло би населяти невеличке місто. Під час зачитування цих даних люди у натовпі глядачів падали додолу - аби наочно показати, як рідшали ряди українців.

Після цього біля ратуші відкрили спеціальний пункт, де всім охочим роздавали "суп" із ялинкових гілочок та шишок - те, чим харчувалися українці, намагаючись вижити в 1932-1933 роках. Супом це назвати важко, адже це, фактично, лише відвар з ялинки, тобто сама вода. Львів'яни, що спробували цей "суп", зауважували, що на смак він доволі їстівний, але вижити на такому харчуванні просто неможливо.

Нагадаємо, сьогодні о 16.00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання та акція "Запали свічку", під час якої українці ставитимуть запалені свічки на своїх підвіконнях на знак пошани та пам'яті щодо усіх жертв Голодоморів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: